Cateva exemple:
Montaj centrala, instalatii baie, bucatarie, calorifere, incalzire prin pardoseala, incalzire electrica prin pardoseala s.a.
Dotarea cu obiecte sanitare, armaturi si accesoriile necesare la punctele de consumse face in conformitate cu prevederile STAS 1478/92, in functie de destinatia cladirii, pentru a asigura conditiile de igiena necesare si gradul de confort cerut de beneficiar.
Mai multe detalii despre etapele lucrarilor, respectiv: cum procedam, alimentarea cu apa rece si apa calda, contorizarea, canalizarea gasiti mai jos.
Avand avantajul expertilor nostri, orice urgenta se rezolva rapid: montat - demontat prize, doze, tablouri siguranta
Pentru a acoperi necesarul de energie al unei case veti avea nevoie de panouri solare de multe zeci de metri patrati.
Este foarte important unghiul sub care se monteaza. Pentru aceasta aveti nevoie de coordonarea expertilor nostri in panouri solare.
Panouri solare folosite la incalzit
Panouri solare pentru producerea energie electrice
Cadrul legal general necesar extinderii utilizarii surselor regenerabile de energie s-a actualizat in 2010
In cazul unui sistem proiectat pentru o casa bine izolata cu o suprafata medie de 120 mp si cu 24 mp de colectoare solare se poate obtine reducerea cu 40% a cheltuielilor pentru incalzire si preparare a apei calde menajere. Detalii
Aceasta metoda de incalzire este considerata cea mai confortabila, fiind
totodata terapeutica pentru corpul uman.
Nu produce curenti de aer, ca sistemul cu calorifere, caldura ridicindu-se in sus in aceasi masura de pe intreaga suprafata a pardoselii, astfel se elimina si faptul de a se antrena praful in curentii de aer.
Acel caz, contestat in foarte mare masura, ca incalzirea in pardoseala ridica praful din incaperi si prin aceasta produce inbolnaviri ale cailor respiratorii, este un lucru ce se poate produce numai in cazurile, cand sistemul de incalzire in pardoseala nu este exploatat in conditii normale. La temperatura pardoselii de 27°C acest fenomen nu apare. In situatiile in care aceasta temperatura nu este suficienta pentru incalzirea unor incaperi, sistemul de incalzire se va suplimenta cu radiatoare electrice, semineu, semineu electric, etc. dar in nici un caz nu se trece la ridicarea temperaturii in pardoseala.
Senzatia de confort termic este desavarsita, deoarece sursa de caldura este la nivelul picioarelor. Temperatura efectiva poate sa fie cu 1-2 grade C mai scazuta decat in cazul altor sisteme clasice de incalzire.
Atunci cand alegem sistemul de incalzire al casei este bine sa tinem cont de cateva elemente care trebuie puse in balanta, precum costurile de instalare ?i eficienta. In acest fel putem obtine o economisire semnificativa la factura de incalzire.
Pentru detalii privind proiectarea si instalarea, costurile de realizare si exploatare a sistemului de incalzire prin pardoseala, nu ezitati sa ne contactati.
Va prezentam un sistem de incalzire care nu presupune amplasarea unor calorifere sau a altor elemente inestetice, care sa ocupe spatiu in locuinta. Este vorba de incalzirea prin plinta, un sistem care in unele cazuri poate ajunge la un consum cu 50% mai redus fata de orice alt sistem traditional existent pe piata.
Aztecii și-au construit marile orașe la tropice, la altitudini de peste 2.000 m, unde nopțile pot fi uneori geroase.
Aceștia au prevăzut camerele cu canale săpate de-a lungul pereților exteriori și au acoperit aceste canale cu pietre care puteau fi încălzite cu ajutorul aerului încins circulat pe dedesubt. Astfel, pietrele deveneau surse de radiații infraroșii.
Un fizician
austriac a preluat ideea, concretizând-o în sistemul de incalzire prin plinta.
De regula, majoritatea dintre noi calculam cu rigoare costurile de constructie a casei, fara a le mai lua în calcul și pe cele de locuire propriu-zisa. Această logica se dovedește de cele mai multe ori daunatoare, mai ales în situatia in care casa a fost ridicata sau achizitionata cu bani obtinuti in urma unui imprumut bancar, caz in care, la rata lunara bancara se mai adauga si costurile de intretinere, care uneori pot deveni foarte mari. De aceea, este bine să facem o cercetare a pietei in prealabil pentru a vedea ce sistem de incalzire ne permitem si care se potriveste mai bine necesitatilor pe care le avem.
Nu strica sa luati in considerare si acest sistem de incalzire.
Retelele de canalizare exterioara se executa din tuburi de beton cu sectiune circulara.
Retelele de canalizare interioara - Pentru colectarea apelor uzate de la obiectele sanitare, este necesar a se instala impreuna:
Este foarte important cum ne alegem centrala termica. Sunt mai multe tipuri:
Alimentarea cu apa potabila a tuturor punctelor de consum cat si alimentarea centralei termice a obiectivului proiectat se va face din reteaua stradala de distributie a apei, cu bransament din teava de polietilena de inalta densitate (j) 32mm.
Reteaua de apa executata din polietilena de inalta densitate 32 mm, se va poza direct in pamant, pe pat de nisip de 15 cm, la cota -1,00 m de la CTA (cota terenului amenajat).
Apa calda pentru consum menajer poate fi preparata in microcentrala termica cu boiler incorporat.
Pentru circulatia apei calde se prevede montarea unei pompe de circulatie cu montaj pe conducta.
Pe conducta de bransament, se prevede un camin pentru instalatia de contorizare a consumului de apa rece.
Instalatia de contorizare a consumului de apa cuprinde:
Cum procedam?
Colectarea apelor uzate se poate realiza în sistem separativ.
Evacuarea apelor uzate menajere provenite de la cladire se face prin intermediul caminelor de vizitare amplasate la distante de 2 m fata de cladire si a unei retele de canalizare de incinta. Pe reteaua de canalizare de incinta se vor executa camine de vizitare în punctele de racord si de schimbare a directiei conform STAS 2448 si STAS 3051.
Reteaua de canalizare de incinta a apelor uzate menajere se va executa din PVC-G,c|)125mm.
Pozarea retelei exterioare de canalizare se face la o adâncime ce asigura protectia la inghet ( min. -0,90 m) si continuitatea pantelor.
Evacuarea apelor pluviale de pe acoperis e realizata prin burlane cu descarcare libera la nivelul trotuarelor, dirijate spre exteriorul casei prin pante.