Cum alegi acoperisul cel mai potrivit pentru casa ta

Am printat poze, m-am uitat pe geam la acoperisul vecinilor, si nimic.

“Ti-am spus ca nu vreau sa ne cumparam acoperis ca al vecinilor. Vreau ceva original”, se auzi vocea ei, nerabdatoare sa afle decizia mea.

“Original o sa si fie! Pentru ca locuinta noastra este diferita!”

Ce-i drept, materialele de constructii au avut o evolutie tehnologica uimitoare in ultimii ani.

Daca am renuntat la pereti portanti in favoarea structurilor din beton, de ce nu am renunta la vechile obiceiuri in favoarea unor noi tehnologii superioare de productie a acoperisului?

Am ales sa merg, cu toate temele facute, la un distribuitor Ruukki din zona noastra, recomandat de un prieten, in ideea ca ma poate ajuta in alegerea acoperisului. “Pe scurt, ne intereseaza ca acoperisul sa aiba o greutate redusa, sa izoleze foarte bine, sa fie foarte bine ventilat – nu planuim sa avem condens in casa – foarte rezistent, sa arate la fel si cand copiii vor fi mari, sa fie un sistem complet, cu izolatii, jgheaburi, accesorii, tot ce trebuie. De preferat, sa se monteze repede si sa se curete usor. Ea vrea personalizare, eu nu vreau pierderi de materiale, iar daca am investit atat in casa, este pacat sa nu alegem un acoperis de calitate.”

GREUTATE MICA

Dupa ce m-a lasat sa-mi spun oful, domnul m-a rugat sa-i dau tabelul realizat acasa cu cele doua optiuni. Am aflat de la el lucruri pe care nu le gasisem pe internet. De exemplu, un acoperis din tabla tip tigla are o greutate de 10 ori mai mica decat unul din ceramica. Media este de 4,5 kg/mp, in comparatie cu un acoperis clasic din ceramica, ce are o greutate medie de aproximativ 45-50 kg/mp. Cu alte cuvinte, la acoperisul nostru cu o suprafata de 200 mp, sistemul de acoperis din tabla tip tigla va cantari sub o tona, iar cel din ceramica – aproximativ 10 tone.

CONFORT

Apoi, acoperisul ideal nu trebuie inchis etans, ci trebuie sa permita ventilarea. O tabla galvanizata prinsa direct de capriori nu poate asigura ventilatia corecta a casei si nici rezistenta in timp. De aceea, distribuitorul ne-a recomandat un sistem complet de acoperis, ce include o serie de elemente cum ar fi: profile de tabla tip tigla, folie anticondens, accesorii de inchidere, elemente de ventilatie si accesorii de fixare. In acest mod este favorizata eliminarea vaporilor din casa, fara a permite umezelii de afara sa patrunda. Interesant este faptul ca ne putem achizitiona accesoriile in aceeasi culoare cu acoperisul, iar aici sotia cred ca va avea ultimul cuvant de spus.

REZISTENTA

Acoperisul din tabla tip tigla al celor de la Ruukki este realizat din otel finlandez, obtinut prin tehnologii moderne, galvanizat la cald si cu protectie multistrat (are 4 straturi de protectie pe ambele fete), iar tabla este maleabila si foarte rezistenta. Mai mult, distribuitorul ne-a garantat ca profilele de tabla tip tigla sunt proiectate astfel incat se pot adapta la orice model de acoperis. Garantia sistemelor de acoperis din tabla tip tigla de la Ruukki variaza intre 30 si 50 de ani, in functie de tipul de protectie a profilului de acoperis pe care il alegem. Asadar, ne putem lauda si la nepotii nostri cu alegerea facuta in tinerete.

USOR DE CUR ATAT

Alaturi de calitatea tehnica si estetica, montajul usor de realizat si mentenanta minima in timp reprezinta alte avantaje importante ale acoperisurilor din tabla tip tigla de la Ruukki.

Adica au o foarte buna rezistenta la zgariere si la ultraviolete.

Am ajuns acasa mai decis ca niciodata sa cumpar un lucru. Stiam ca acoperisul din tabla tip tigla de la Ruukki este cel mai potrivit pentru casa noastra, stiam cu ce echipa o sa lucrez la montaj.

Mai ramasese sa stabilim culorile.

ELEGA NTA

Poate cea mai placuta etapa in achizitionarea unui acoperis este alegerea culorilor. Si daca de cele mai multe ori culorile acoperisului sunt mai putin extinse ca numar si ca paleta coloristica, Ruukki ne-a propus cea mai mare gama de nuante pentru acoperis. Sotia nu a mai avut rabdare si a cautat online; a putut vedea diferitele tipuri de culori pentru acoperisul unei case. Tot aici am gasit si un program prin care am putut estima pretul si ne-am facut o idee inainte de oferta finala.

Asa a aratat etapa de schimbare a acoperisului casei noastre. Nu uitati, orice ati alege sa cumparati, puneti cat mai multe intrebari si asigurati-va ca aveti alaturi un partener de incredere, care stie cat de important este acoperisul casei dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 90