Termoizolarea locuintei pentru temperaturi optime in orice anotimp

Una dintre problemele cu care ne confruntam pe timpul verii este disconfortul termic cauzat de temperaturile extrem de ridicate, care fac aerul irespirabil in interiorul casei. Una dintre cele mai eficiente solutii in remedierea acestui dezavantaj este izolarea termica a locuintelor.

Racoare vara si cald iarna… Suna bine, insa majoritatea caselor nu ofera acest confort. Pentru a-l obtine este necesara termoizolarea lor. Daca peretii exteriori vor fi bine izolati, veti avea o temperatura medie la interior.

Chiar daca lucrarile de izolare termica sunt costisitoare, investitia se amortizeaza in timp. Preturile sunt variabile, depinzand de mai multe aspecte: calitatea produselor pe care doriti sa le folositi, configuratia locuintei, suprafata exterioara, manopera etc.

Specialistii in domeniu declara ca reabilitarea blocurilor din beton este cea mai scumpa, fiind urmata de cele din placi prefabricate. In schimb, locuintele din caramida presupun cele mai mici costuri de termoizolare.

Un sistem izolant eficient se preteaza la izolarea fatadelor, peretilor interiori, acoperisurilor, podelelor si tavanelor, atat pentru cladirile noi, cat si pentru cele vechi, ce urmeaza a fi renovate. O izolare bine realizata (care sa includa pereti, tavan, pardoseala) va avea drept rezultat o temperatura uniform distribuita in interiorul casei, chiar si pe timpul verii.

Produsele izolatoare de calitate raspund cerintelor tehnice la care se asteapta clientii. Asta inseamna ca ofera o protectie excelenta impotriva frigului in sezonul rece, dar izoleaza excelent si impotriva caldurii pe timp de vara. Cu alte cuvinte, materialele folosite in termoizolare trebuie sa aiba capacitate foarte ridicata de inmagazinare a caldurii. In plus, este necesar ca acestea sa fie naturale, ecologice, adica sa nu contina substante periculoase pentru sanatate sau cu impact negativ asupra mediului. Nu in ultimul rand, trebuie sa garanteze o reglare automata a umiditatii, care sa permita crearea unor conditii climatice placute si sanatoase.

Ca o concluzie, se recomanda materialele izolatoare fabricate din materiale naturale, utilizand tehnologii moderne si prietenoase cu mediul, care sa pastreze structura casei in stare uscata permanent, evitand astfel unele probleme intalnite in cazul izolatiilor conventionale (formarea consendului, aparitia mucegaiului etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 51