Casele de urgenta sunt realizate din materiale foarte usoare si pot fi transportate oriunde, cu masini tip TIR sau chiar cu avionul. Alcatuirea lor modulara ajuta la particularizarea fiecarei unitati in functie de familia care o va folosi, de la marime si locuri de cazare, la dispunerea suprafetelor de iluminare si introducerea unor protectii pentru soare.
Se pot genera astfel mici cartiere in regim de urgenta din case care contin cam tot ce este necesar unei locuiri provizorii: un mic punct sanitar, o chicineta, locuri de dormit, o masa care poate fi folosita si ca birou, un spatiu minimal de zi, depozitari etc. In felul acesta se rezolva in primul rand problemele de igiena aferente unei catastrofe naturale.
O astfel de casa este realizata 100% din materiale prefabricate, comune si existente pe stoc la nivel global, iar structura unei unitati de baza poate fi ridicata fara probleme intr-o singura zi, in conditiile in care lucreaza 4 oameni. Nu este nevoie ca acestia sa fie instruiti in prealabil sau sa aiba experienta in constructii, ceea ce face acest design mult mai eficient.
Un dezavantaj major al acestei case este ca izolarea termica nu este un punct forte, ceea ce o face utilizabila cu precadere in zone tropicale sau in anotimpul cald (in cazul nostru). Chiar si asa, modularitatea sa o face montabila si demontabila, ceea ce inseamna ca, dupa ce este utilizata intr-un loc afectat de calamitati, ea poate fi trimisa mai departe, spre o alta familie.
Noi speram ca autoritatile sa ia in considerare achizitionarea unor astfel de locuinte si ii sfatuim pe oamenii care locuiesc in zone cu probleme sa nu uite sa-si asigure locuintele!
Leave a Reply