Archive for November 26, 2013

TOP 10 santiere anuntate in luna noiembrie 2013 cu o valoare de peste 870 milioane lei

Birouri: Se construieste Centrul de sprijinire a afacerilor pentru IMM – 13,2 mil lei

Cladiri Rezidentiale Private: Se asteapta oferte pentru reabilitarea termica a 35 blocuri – 21,3 mil lei

Constructii Sociale: Locuinte sociale Micro 17 urmeaza sa fie construite in Galati – 46,3 mil lei

Hotel si Relaxare: Ansamblu agrement S+P+1E “La Stejarii” – 82,5 mil lei

Industrial: Depozit logistic – 67,5 mil lei

Retail: Leroy Merlin va ridica un Magazin de bricolaj – 58,5 mil lei

Infrastructura: Varianta de ocolire Targu Jiu – 308,7 mil lei

Utilitati: Statie de cogenerare cu biomasa lemnoasa pentru furnizarea de caldura si energie electrica – 114,7 mil lei

Medical si Stiintific: Se asteapta oferte pentru Lucrari la reabilitarea unui bloc operator – 15,9 mil lei

Utilitati: Se realizeaza Sistemul de management integrat al deseurilor solide – 142,8 mil lei

Santierul saptamanii: Hala Ploiesti Mud Plant Testing Facility
West Park, Prahova

Stadiu: se lucreaza la structura. Instalatiile sunt date in subantrepriza, se pot trimite oferte pentru grupuri de pompare..

Cladiri aproape pasive vor fi construite la Snagov

Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, reprezinta o investitie totala de 35 de milioane de euro
Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile la doar 30 de kilometri de capitala, la liziera Padurii Snagov. Prima etapa a proiectului dezvoltat de omul de afaceri Valentin Bitoiu include o ferma ecologica si un han cu 35 de camere, care au totalizat investitii de 15 milioane de euro. Urmatoarea etapa va fi un ansamblu rezidential de 200 de case care vor fi integrate complet cu ferma si hanul. Constructia acestora este programata sa inceapa in 2014 si va presupune o noua investitie, de aproximativ 20 de milioane de euro.

Valentin Bitoiu este cunoscut pentru faptul ca a detinut compania de constructii ACMS, dar si faptul ca a vandut complexul de birouri de la Semanatoarea acum fiind denumit S-Park.

Terenul a fost achizitionat in 2007, in perioada de bum economic, evident acum pretul scazand vertiginos. Dar cu toate acestea Valentin Bitoiu alaturi de sotie si de fiul lor au Pus mult suflet in realizarea unei oaze de liniste chiar daca apropierea de Bucuresti te ar duce cu gandul ca nu este posibil.

Ferma de la Casa Vlasia integreaza gradini de legume si livezi, plantatie de vita de vie si animale domestice, toate formand primul ansamblu de acest gen din Romania. Un lac artificial a fost creat special pentru a asigura irigarea domeniului si mediul favorabil pentru animalele de la ferma. Pentru incalzire este folosita biomasa nepoluanta, cu pierderi reduse de caldura, iar cenusa rezultata se foloseste pe post de ingrasamant. Ferma de animale ajuta de asemenea sa fertilizeze pamantul fara sa foloseasca substante nesanatoase. Acest ciclu natural ofera echilibrul sustenabilitatii si avantajele independentei de comertul alimentar modern.

Casele ce vor fi construite incepand de anul viitor vor fi integrate cu ferma, vor fi dotate cu un POS electronic prin care viitorii proprietari vor putea comanda produse din ferma (lapte, oua, legume etc.).

Grija pentru natura si pentru crearea unui sistem 100% natural merge pana la cele mai mici detalii. Gazonul are proprietati speciale, pentru a asigura animalelor o hrana bogata, vita de vie si gradinile au fost gandite special pentru a permite recolte ecologice, iar crama hanului este singura din tara cu umiditate naturala, multumita fantanii din interior.

Casa Vlasia este un exemplu de cum poti reinventa traditionalul romanesc: intregul proiect se inscrie in ideea de traditional romanesc, reinterpretat in cheie moderna (hanul, casele, ferma, meniul restaurantului). Cheia moderna a proiectului imbina relaxarea in mijlocul naturii cu confortul urban. Casa Vlasia a creat spatii pentru activitati sportive, o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, o piscina si un teren de volei si fotbal.

6 idei gratioase pentru resturile de beton

Te-ai gandit vreodata ca betonul ar putea fi flexibil? Flexibil e putin spus, o intreaga armata de designeri ar pleda si in instantele de judecata pentru expresivitatea artistica a betonului.

Si daca acum, uitandu-te la gramada de beton nefolosita la ultima hala, te gandesti oare unde e expresivitatea…te poti inspira din exemplele de mai jos.

beton

Astazi orice om oprit pe strada iti va putea explica in linii mari, cel putin cum arata betonul. Si e normal sa fie asa, cand betonul ne inconjoara pretudindeni. Daca ne gandim si la o casuta din caramida, trei sferturi vor reprezenta de fapt beton.

Uneori inchipuirile nostre despre beton au o tenta negativa NU betonul este vinovatul ci propagarea decenala a monotoniei materialului (e sufficient sa ne amintim blocurile vechi, tipice cutii de beton).

Astazi betonul a urcat in preferintele designerilor, ingenunchind chiar lemnul, pielea si plasticul.

O prima incercare de a adduce betonul “din exteriorul in interiorul cladirilor” a vut loc in SUA, acum proximativ 15 ani. Din 2011,betonul a devenit insa oaspete binevenit in colectia majoritatii designerilor. Astazi iti achizitiona un aparat de cafea din beton, vase si chiar sticlute de parfum.

 



Alegerea unui astfel de material permite nu doar incununarea obiectelor cu un chic vulgar, dar si jocul de contraste, imbogatind interiorul cu obiecte fragile.
Daca nu iti poti inchipui cum ar arata un “mogul” din beton in propria casa…

 

 

Iar pentru greii din constructii exista birouri beton, si la propriu si la figurat. 

 

Pentru turnarea in forme se utilizeaza un amestec din beton cu “superplastificatori”. Pentru armare se foloseste material textil sau plasa metalica.Betonul este un material curat din punct de vedere ecologic. Este flexibil si rezistent. Productia acestuia nu necesita tehnologii sophisticate de turnare, de ceea are si un pret acceptabil.

Mai mult betonul este usor de decorat, daca i se adauga sticla, sau alte materiale de facturi divesre acesta se poate transforma intr-o adevarata opera de arta.

Daca te intrebi cum ar arata un astfel de mobilier intr-o hala…

 


Cladirea barului Agricole, localizata in San Francisco a fost construita la inceputul anilor 20 de catre Jackson Brewery si ulterior reconstruita de compania Aidlin Darling Design si Matarozzi/Pelsinger Builders. In 2010 a intrat in topul anual al proiectelor verzi.

Pe langa toate obiectele atractive ale barului cel mai mult surprinde mobilierul.

Suprafetele de lucru ale meselor si sacunele sunt acoperite cu lemn. Mobilierul a fost creat de Mark Rogero din compania Concreteworks Ohland.


La crearea acestor minunate scaune specialistii nu au folosit carcase de otel , este doar beton ondulat si finisat prin slefuire.

//

Hoteluri si restaurante subacvatice

Hotelurile subacvatice sunt ultima moda in materie de exotism si lux. Cand vine vorba de atragerea turistilor, limita e doar cerul. Sau, si mai bine, adancimile oceanului. Insulele exotice se lauda cu resorturi de lux care mai de care mai inedite. Apogeul la acest capitol il constituie hotelurile construite sub apa, unde turistii care nu sufera de claustrofobie se pot desfata cu peisaje subacvatice unice si beneficiaza, in acelasi timp, de un regim de cinci stele.

Hotelul Conrad Rangali din Maldive

Hotelul Conrad Rangali din Maldive
Hotelul Conrad Rangali din Maldive

Destinatie ideala pentru petrecerea lunii de miere, insulele Maldive sunt un paradis acvatic. Vacantele petrecute acolo vor fi cu siguranta memorabile, cu atat mai mult daca alegeti ca loc de cazare hotelul Conrad Rangali Island Maldives. Hotelul, printre cele mai calitative din lume, dispune de apartamente luxoase, case amplasate pe plaja si spa-uri atractive. Insa apartamentul destinat cuplurilor proaspat casatorite le intrece pe toate. Privelistea subacvatica taie respiratia celor ce aleg sa-l locuiasca in timpul sejurului exotic pe insula cu una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Hotelul Conrad Rangali din Maldive
Dormitor in hotelul Conrad Rangali din Maldive

Poseidon Undersea Resort

Poseidon Undersea Resort
Poseidon Undersea Resort

Resortul ofera cuvantului subacvatic conotatii complet noi. Cu o denumire care reda perfect ceea ce ofera clientilor, Poseidon Resort are un apartament luxos realizat din sticla acrilica, dincolo de care puteti admira lumea subacvatica a oceanului. Amplasat pe insula Fiji, resortul pune la dispozitie clientilor sai un avion privat care sa ii transporte de la aeroportul din Fiji direct pe insula Poseidon Mystery.

Sala de mese la Poseidon Undersea Resort
Sala de mese la Poseidon Undersea Resort

O saptamana petrecuta in cadrul resortului include doua nopti petrecute in hotelul subacvatic si un submarin de trei persoane la discretie. Ce puteti vedea pe Poseidon Mystery Island? Recife de corali, bungalouri izolate pe plaja, biblioteca subacvatica, capela pentru oficierea nuntilor, restaurante etc.

Restaurantul Red Sea Star

Restaurantul Red Sea Star
Restaurantul Red Sea Star

Restaurantul Red Sea Star este cunoscut la nivel international. Notorietatea sa se datoreaza faptului ca restaurantul este construit sub apa. Este apreciat pentru conceptul unic ce sta la baza constructiei, pentru arhitectura si ingineria folosita si pentru designul interior. Insa cel mai admirat dintre toate este faptul ca proiectul este unul prietenos cu mediul si nu afecteaza reciful de corali din imediata apropiere.
La constructia Red Sea Star s-au folosit materiale “verzi” aduse din toata lumea. Podeaua are forma de stea si, fiind transparenta, functioneaza ca un observator. Marketingul restaurantului isi indeamna clientii sa simtea marea si sa ia parte la descoperirea unei lumi acvatice magnifice. Peretii transparenti ofera priveliste spre fascinanta lume marina cu recife de corali colorate si vietati specifice apelor tropicale.

Jules’ Undersea Lodge

Jules' Undersea Lodge
Jules’ Undersea Lodge

Jules’ Undersea Lodge a fost initial un laborator de cercetare din Florida, SUA. Ulterior, a fost transformat intr-o adevarata locuinta cu bucatarie, camera de oaspeti si sala de mese. Pentru a patrunde in Jules’ Undersea Lodge, trebuie sa va scufundati circa 6 metri sub nivelul marii prin Emerald Lagoon, insotiti de un scufundator profesionist.

Hanul Utter

Hanul Utter
Hanul Utter

Construit in apele lacului Malaren din orasul Vasteras, Suedia, hanul Utter reprezinta un loc de cazare inedit pentru turistii care vin intr-una dintre cele mai dezvoltate tari din lume. Vizitatorii patrund in casa cu arhitectura tipic suedeza si, apoi, coboara in camerele care se afla sub nivelul apei si care ofera un peisaj extraordinar. Evident, turistii beneficiaza de activitati de entertainment precum inotul, plimbarile cu canoe, cina servita pe vapor sau pur si simplu relaxare pe plaja, la soare.

Gradini celebre partea I

Panteonul din spatele podulului Palladian din Stourhead Park, Wiltshire, Anglia, reflecta devotamentul pentru o gradina amenajata in stil pastoral.
stourhead
Varfurile din frumoasa Gradina Limahuli de pe partea de nord a Kauai-ului sunt renumite datorita faptului ca filmul Bali Hai a fost filmat in zona. Gradina Limahuli pune accentul pe conservarea plantelor.
Limahuli
Gradina Botanica Kirstenbosch din Cape Town, Africa de Sud, a fost fondata in 1913. Este cea mai cunoscuta din cele 5 gradini care acopera Africa de Sud. Ce o face atat de deosebita este faptul ca in ea sunt cultivate numai plante indigene.
Kirstenbosch
Intr-o plimbare prin Gradina Sunken din Butchart Gardens, Canada, va puteti bucura de pasari, statui si tot felul de elemente acvatice.
sunken
Lalele multicolore si alte flori de primavara abunda in Gradinile Keukenhof din Olanda. Keukenhof este cunoscuta sub numele de „cea mai mare gradina de flori din lume”, cu peste 7 milioane de bulbi plantati in fiecare an.
Keukenhof
Central Park, care acopera 840 de acri, este situat in inima New York-ului si a fost proiectat de faimosii Frederick Law Olmsted si Calvert Vaux si a fost construit in mare parte intre 1857 si 1861.
Central-Park
Vila Lante din Bagnaia, langa Viterbo, Italia, este una dintre cele mai expresive gradini manieriste din secolul al XVI-lea. Coregrafia armonioasa a apei si a mecanicii a fost pusa la punct de inginerul Tommaso Ghinucci.
Villa_Lante
Gradinile Vilei d’Este din Tivoli, Italia, descriu un alt exemplu de manierism. Calea celor o suta de fantani duce la Fantana din Tivoli.
villa_deste
Gradinile Vaticanului au fost inchise in 1279 si transformate in loc de meditatie si relaxare pentru clerici si papi. Acopera 23 de hectare si cel mai inalt punct masoara 60m.
Vatican

Continuarea Gradini celebrea partea a II-a

5 Cladiri ciudate

Cand imaginatia arhitectilor are unda verde, rezultatele sunt fascinante. Aceste 5 cladiri nu sunt singurele ciudate, dar cu siguranta sunt impresionante.
Palatul Ideal – Hauterives, Franta
De-a lungul unei perioade de 33 ani, postasul rural Ferdinand Cheval – care nu avea nici o baza in arhitectura – a adunat individual toate pietrele necesare pentru a crea aceasta structura. Incorporand un conglomerat bizar de stiluri arhitecturale inspirate din mitologia hindusa si biblica, precum si din cea algeriana si nord-europeana, si adaugand elemente chinezesti, a terminat in cele din urma acest monument deosebit cu numai un an inainte sa moara in 1924 la varsta de 88 ani.
palais_ideal_facteur_cheval
Waldspirale – Darmstadt, Germania
Arhitectul si pictorul vienez Friedensreich Hundertwasser a conceput acest complex fantastic, in forma de U, cu 12 etaje pentru a fi locuit. Structura simuleaza straturile rocilor sedimentare din munti. Dupa finalizare, „Spirala Padurii” are 105 apartamente, 1000 de ferestre in diferite forme, un cafe-bar, o curte interioara cu un lac artificial, plus un acoperis verde impanzit cu elemente botanice, cum ar fi copaci, iarba, arbusti si flori. Construita de compania Bauverein Darmstadt, in prezent serveste ca bloc de locuinte pentru sute de germani norocosi.
Waldspirale
Eliphante – Cornville, Arizona, SUA
Un exercitiu de arhitectura organica artistica imaginativa, aceasta locuinta a fost construita pe o suprafata de 3 acri in peisajul natural al Arizonei de catre sotii Michael Kahn si Leda Livant. Este formata din cinci structuri artizanale separate si care sunt legate intre ele prin temele lor idiosincratice. Principalele incaperi de locuit sunt adapostite in Eliphante si conectate la o zona de meditatie, la galerie de arta, la o gradina cu sculpturi si la un iaz. Materiile prime au fost aduse din desert si integrate in gospodarie impreuna cu piatra si mozaicuri din sticla, lemn, faianta, ipsos si sculpturi metalice, obtinandu-se o casa unica ce traieste si respira in comuniune cu natura.
Eliphante
Hotelul de gheata – Jukkasjärvi, Suedia
Cu o durata scurta de viata, hoteul de gheata Jukkasjärvi exista doar pentru 4 luni in fiecare an. Raul Torne, aflat in apropiere este saracit de tone de gheata, care sunt apoi folosite impreuna cu mult peste 30.000 de tone de zapada pentru a da forma eterica structurii exterioare, suporturilor centrale, camerelor si suprarealistului bar de gheata. La sfarsitul primaverii, ceea ce ramane este reciclat si stocat pentru refolosire in anul urmator.
Jukkasjärvi
Experience Music Project – Seattle, Washington, SUA
O epava arhitecturala sau pur si simplu o coliziune geniala a celor mai memorabile repere ale lumii noastre? De fapt, acest muzeu proiectat de Frank Gehry – care ofera o explorare a culturii science-fiction – este un omagiu adus Turnului Gehry, Muzeului Guggenheim Bilbao si a salii de concerte Walt Disney, printre alte opere create de firma designerului. Criticii s-au referit la ea ca avand o forma oarecum „hemoroidala” si ca fiind una dintre cele mai extrem de urate cladiri din intreaga lume. Desi culorile si texturile sale sunt conflictuale, desi sufera de o criza globala de identitate arhitecturala, acest muzeu ajunge la inimile celor care il viziteaza.
Experience-Music-Project

Gradini celebre partea a II-a

Aceasta este continuarea de la Gradini Celebre partea I
Gradinile celebre au capacitatea de a-i impresiona pe iubitorii de natura prin frumusetea si linistea lor. Mai jos va prezentam 19 dintre cele mai frumoase si mai faimoase gradini ale lumii.
Vila Cimbrone de pe Coasta Amalfi din Italia, este o cladire veche ce dateaza inca din secolul XI. Desi a suferit multiple daune, a fost reconstruita si reconditionata de-a lungul anilor, acum functionand ca hotel, iar gradinile ei sunt deschise publicului.
Villa_Cimbrone
Schoenbrunn este una dintre cele mai faimoase gradini regale din Viena, Austria. Pe langa Gradina Zoologica pe care o adaposteste, la Schoenbrunn se mai gaseste o Gradina Englezeasca si una Botanica.
Schonbrunn
Langa palatul Alhambra se gaseste Generalife, una dintre cele mai uluitoare gradini ale Spaniei care incanta trecatorii cu fantani spectaculoase, terase de trandafiri, arbusti si chiparosi umbrosi.
alhambra_Garden
Sigiriya din Sri Lanka amesteca frumusetea naturala a bolovanilor cu apa si terasele ingrijite.Este una dintre cele mai vechi gradini din lume si este impartita in 3 forme distince: gradina cu apa, gradina cu pestera si bolovani si gradinile terasate.
Sigiriya
Axa centrala a gradinilor Versailles (concepute de Andre Le Notre) este Marele Canal, asezat in asa fel pentru a reflecta soarele la apus. In jurul ei se intind figuri geometrice de flori, drumuri, iazuri, lacuri si fantani – in numar de 1400, printre care o fantana spectaculoasa in care un car tras de cai il poarta pe triumfatorul Apollo – o referire la gloria Regelui Soare.
Versailles
Sculpturi cu femei frumoase si alte creaturi abunda in Gradinile Boboli din Florenta, Italia.
gradinile-boboli.
Fondator al picturii impresioniste franceze, Claude Monet, s-a documentat pentru faimosul sau iaz cu nuferi in casa sa din Giverny, Franta.
Giverny
Gradina Administratorul Umil in Suzhou, China este o alta asezare care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este considerata una dintre cele mai faimoase gradini ale Chinei.
suzhou
Arhitectura traditionala chineza domneste cu suprematie in Gradina Yuyuan din Shanghai. Gradina a fost amenajata in 1559 de catre Pan Yundan, care a lucrat la ea timp de 20 de ani, pentru a-i face pe plac tatalui sau.
Yuyuan
Kenroku-en este una dintre cele Trei Gradini Mari oficiale din Japonia si este situata in Kanazawa. Este deschisa publicului pe toata durata anului si se percepe o taxa de intrare. Gradina are 8750 de copaci din un total de 183 de plante.
Kenroku-en.

Top 10 cladiri celebre in lume

Cele mai uimitoare cladiri din lume au dovedit ca ingeniozitatea nu cunoaste limite. Mintile inspirate au combinat imaginatia si abilitatile pentru a crea structuri impresionante in intreaga lume. Constructia acestorcladiri celebre conforma ideea ca nu exista niciun lucru in lume pe care o minte umana nu il poate atinge.

Cele mai uimitoare cladiri din lume

Exista numeroase structuri in lume care merita aplauze, dar iata care sunt cele mai celebre:

1. Burj Khalifa (Dubai)

Cu o inaltime de 827.84 de metri, Burj Khalifa din Dubai este, in prezent, cea mai inalta cladire din lume! Scopul din spatele acestei constructii captivante ascutite la varf a fost sa promoveze turismul, iar creatorii acestei structuri si-au atins obiectivul. Cladirea Khalifa Burj in fundalul apusului de soare este absolut coplesitoare.

Burj Khalifa din Dubai
Burj Khalifa (Dubai), cea mai inalta cladire din lume

2. Aqua Tower (Chicago)

Acest zgarie-nori din Chicago, Statele Unite ale Americii, este o capodopera datorita imaginatiei pure si viziunii unice pe care a avut Jeanne Gang. Avand peste 243 de metri, aceasta structura are in spate mai mult de 80 de povesti. Ceea ce o distinge de alte cladiri contemporane este exteriorul sau ondulat. Acest lucru se datoreaza inventivitatii arhitectului Gang Jeanne, care s-a asigurat ca Aqua sa aiba o fatada ondulata, prin conceperea unui balcon personalizat pentru fiecare apartament.

Aqua Tower
Aqua Tower (Chicago)

3. Sediul Televiziunii Nationale a Chinei (Beijing)

Nici macar in visele tale ciudate nu ti-ai imaginat o astfel de cladire. Daca ar fi sa descriem proiectarea sediului am spune ca aceasta structura are doua sectiuni in forma de L (un L este inversat), care sunt conectate prin 2 sectiuni orizontale. Sunt usor de descris structurile de proiectare ale cladirii, dar sunt dificil de inteles. Trebuie sa vezi aceasta cladire imensa (ce are in jurul valorii de 244 de metri inaltime) de la Beijing pentru a intelege designul sau.

Sediul Televiziunii Nationale a Chinei
Sediul Televiziunii Nationale a Chinei (Beijing)

4. Casa stramba din Sopot, Polonia

Istoria ne arata ca arta a inspirat intotdeauna crearea structurilor uluitoare, dar aceasta cladire din Sopot este “inspirata” la un alt nivel. Inspiratia din spatele acestei minuni arhitecturale a fost lucrarea lui Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg.

Casa stramba din Sopot
Casa stramba din Sopot, Polonia

5. Cladirea „Cos de cumparaturi”/Basket Building (Ohio)

Cel mai mare cos de cumparaturi din lume este situat in Newark, Ohio, Statele Unite ale Americii. Aceasta cladire este sediul central al companiei Longaberger Basket! Dedicarea conducerii companiei pentru produsele pe care compania le fabrica este motivul pentru care lumea are o astfel de structura uimitoare.

Basket Building (Ohio)
Cladirea „Cos de cumparaturi”/Basket Building (Ohio)

6. Casele cubice (Olanda)

Plictisit de casele monotone in forma de cutie, Piet Blom a venit cu ideea de case cubice. Aceste case au fost construite prima data in Helmond, iar acum si Rotterdamul gazduieste astfel de cladiri. Piet Blom a considerat fiecare “cub” ca un copac abstract, formand astfel dintr-un grup de case o astfel de padure.

Casele cubice (Olanda)
Casele cubice din Olanda

7. Biblioteca Centrala din Kansas

Pentru a invita oamenii din oras sa frecventeze biblioteca publica in Kansas, SUA, s-a construit o cladire care seamana cu un raft plin de carti! Cativa oameni influenti din au avut aceasta idee si datorita lor, in oras se afla una dintre structurile cele mai interesante din lume.

Biblioteca Centrala din Kansas
Biblioteca Centrala din Kansas

8. Waldspirale/Spirala de lemn (Darmstadt)

Daca calatoriti in Darmstadt, Germania, este aproape imposibil sa ratati aceasta cladire. Exteriorul multicolor este primul lucru care va va atrage atentia. Fiecare fereastra a acestei cladiri are un design unic, cladirea neavand niciun colt. Friedensreich Hundertwasser a fost mintea stralucita din spatele acestei structuri minunate.

Waldspirale, Darmstadt
Waldspirale/Spirala de lemn (Darmstadt)

9. Habitat 67 (Montreal)

Acest complex rezidential da impresia ca apartamentele sunt dislocate. Moshe Safdie a imaginat acest proiect, iar acum aceasta structura a devenit una dintre principalele atractii din Montreal, Canada.

Habitat 67 (Montreal)
complexul rezidential Habitat 67 (Montreal)

10. Gherkin (Londra)

Norman Foster si Arup au proiectat aceasta cladire din capitala Angliei. Aceasta structura seamana cu un glont. Cateva tehnici de economisire a energiei sunt puse in aplicare in aceasta cladire. Cand designul cladirii a fost conceput, acesta a ridicat semne de intrebare, dar creatorii sai au fost siguri de proiectare, in prezent cladirea Gherkin din Londra fiind o paradigma a ingeniozitatii arhitecturale.

Gherkin (Londra)
Gherkin (Londra)

Acoperisul de stuf – Un avantaj?

Acoperis de stuf

Realizam acoperisuri din stuf atat pentru terase inchise, rustice, pentru baruri cat si pentru case din stuf.
Traditionalul inseamna modern, curajul de a-ti schimba opiniile odata cu trecerea timpului.

Acoperisul din stuf a fost raspândit datorita climatului sanatos în casa. Trestia asigura o izolare eficienta si creeaza o atmosfera neobisnuita de confort. Chiar si la temperaturi extrem de reci aerul în mansarda nu ajunge la punctul de roua la care pe suprafata tavanului se acumuleaza umiditatea condensata, deoarece la o grosime de 35 cm, coeficientul de conductivitate termica constiuie 0,32 W / (grade *m2).

În timpul verii, acoperisul „moale” de stuf protejeaza spatiul de la supraincalzire – în casa domina o racoare placuta. Acoperisul de stuf protejeaza bine casa de ploaie si de apa. Chiar si în timpul ploii prelungite apa penetreaza în acoperis doar la 3 … 5 cm.

Unul dintre principalele avantaje ale acoperisului de stuf este durata de utilizare. Cu cât mai abrupta este panta, cu atât mai bine se revarsa apa în jos si mai durabil va fi acoperisul de stuf.Oferim serviciile in toata tara si in tarile membre Uniuni Europene.

Acoperisul din stuf nu lasa sa treaca apa si nu putrezeste.

Cursuri calificare gratuita in constructii

Va invitam sa va inscrieti la cursurile GRATUITE de formare
profesionala in domeniul constructiilor oferite de Asociatia
Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, prin
proiectul PERMAT.

Avantajele participarii la cursurile oferite prin proiect:

* posibilitatea respectarii, folosind cursurile oferite gratuit prin
intermediul proiectului, a prevederilor Codului Muncii, titlul VI
“Formare profesionala”, cap. I, art. 194;

* consistenta, utilitatea si actualitatea temelor manageriale si
profesionale abordate, cum ar fi managementul proiectelor si al
inovarii, sistemul de calitate al produselor de constructii, produse
de constructii ecologice si materiale pentru restaurarea monumentelor
istorice;

* organizarea flexibila, adaptata la cerintele companiilor interesate
si ale cursantilor, sub aspectele duratei, imbinarii instruirii
practice si teoretice, locatiilor diferite (Bucuresti, Iasi, Cluj,
Constanta, Craiova, Ploiesti, Sighisoara, Timisoara) din toate
regiunile de dezvoltare ale tarii;

* suportul online oferit permanent prin intermediul platformei de
e-learning a programului;

* confirmarea absolvirii cursurilor urmate,in urma sustinerii unui
examen, prin intermediul certificatului de absolvire recunoscut de
CNFPA, pentru o anumita categorie ocupaţionala;

* acoperirea costurilor cu transportul si cazarea participantilor,
care nu sunt din orasele in care se vor desfasura cursurile, din
bugetul proiectului.

Gasiti, atasat, prezentarea detaliata a cursurilor gratuite si
acreditate CNFPA propuse si formularul de inregistrare.

Completati chiar astazi formularul de inregistrare si trimiteti-l
scanat, la www.apmcr.org, sau prin fax la
+40-21-3211236!