Doriti sa va reamenajati gradina? Doriti un nou design?

Micul Dumneavoastra paradis necesita ingrijire

Gasiti aici solutia completa

      Galeria foto Coppermine Tumblr E&G Point Construct on Flickr Galeria Foto Piwigo E&G Point Construct on Twitter E&G Point Construct on Vimeo E&G Point Construct on Linkedin E&G Point Construct English Deutsch

Amenajari gradini, spatii verzi

gradina


Construiti cu noi casa mult dorita! Pentru gradini ne alocam un timp suficient, astfel incat nu numai baza sa fie din pamant bine stratificat, cat si piloanele de sustinere a gardului imprejmuitor sa fie instalate corespunzator.
Pas cu pas, se niveleaza terenul, se insamanteaza.
Respectam natura


Etapele amenajarii gradinii

gradina

Proiectarea gradinilor si a spatiilor verzi este primul pas in amenajarea gradinii Dumneavoastra. Specialistii nostri vor face proiectul gradinii Dumneavoastra dupa o vizita la locatia respectiva. Proiectul este 2D si contine toate detaliile amenajarii gradinii Dumneavoastra: lucrari, etapele de lucru, materiale si costul exact al investitiei.

  • curatare, completari de sol, imbunatatirea solului, frezare, nivelare,
  • crearea sistemului de drenaj,
  • instalarea sistemului de udare,
  • sistemul de iluminat,
  • constructii diverse, foisoare, cascade, cursuri de apa, rocarii,
  • alei din piatra naturala, pavaje, ziduri de sprijin,
  • plantari arbori si arbusti, flori perene si anuale,
  • gazonari cu rulouri de gazon si seminte,
  • decoruri diverse (scoarta, pietris).

Intretinere gradina

Amenajari

Cum intretinem gradina

  • tundere gazon, reglarea inaltimii, scarificarea si aerarea gazonului, completarea golurilor;
  • indesire gazon, extragerea manuala a buruienilor;
  • tratamente de prevenire si combatere a bolilor si daunatorilor;
  • fertilizari la plante si gazon;
  • taieri spacifice la arbori si arbusti, erbicidari selective;
  • dirijarea si stimularea cresterii plantelor agatatoare;
  • taierea gardurilor vii;
  • extragerea uscaturilor;
  • intretinere lacuri si cascade artificiale.

Pavaje gradini si elemenete esentiale

Amenajari

Plantele difera una de alta prin mai multe cai. Unele plante se dezvolta mai bine la temperatura scazuta ,in timp ce altele prefera temperaturi mai ridicate. Unele se dezvolta mai bine in soluri nisipoase, altele in soluri cu pamant bogat in apa. Cactusii cresc in desert unde ploua o data sau de doua ori pe an, macul se dezvolta pe campuri sub lumina soarelui.
Bineinteles ca nu toate plantele traiesc aceeasi durata de timp. Unele sunt anuale. Ele incep de la samanta in primavara si infloresc, fac seminte in acelasi an in care au fost plantate. Multe din legumele care se gasesc in gradina sunt anuale.
Plantele pot fi si bienale, deci necesita doi ani pentru a ajunge la maturitate. In primul an plantele tinere de obicei inmagazineaza hrana in radacini pentru anul care urmeaza. In al doilea an ele produc seminte si infloresc dupa care mor. Exemple de plante bienale sunt: garofite, panselute.
Alte plante sunt perene, adica plante care traiesc pe o durata mai lunga de doi ani. Multe flori salbatice sunt perene. De exemplu copacii traiesc mai mult de doi ani.

Imagini din timpul lucrarilor

Pregatirea de primavara

constructii case

Pe toata suprafata verde, primavara timpuriu, inainte de inceperea ploilor, se adauga azotat de amoniu (10-50 g/mp) pentru a stimula dezvoltarea plantelor. Aceasta operatiune se repeta si pe perioada vegetatiei, insa se aplica cantitati mai mici de ingrasaminte. Va sfatuim sa folositi tratamnet cu ingrasamant foliar si fitohormoni deoarece se pastreaza culoarea verde a gazonului si nu mai creste iarba timp de 4 - 6 saptamani.
Produsele folosite nu sunt toxice nici pe animale nici pe om si se degradeaza in pamant in foarte scurt timp.

Cateva sfaturi

constructii case

In primul rand, trebuie sa curatat solul care a avut de suferit in urma iernii. Greblata frunzele uscate si, apoi, sapati pentru ca acesta sa poata respira . Astfel, apa va ajunge usor la radacinile plantelor. Nu uitati de tratamentele impotriva parazitilor si bolilor si de fertilizatori (chimici sau organici) – pe cei din urma ie puteti realiza chiar si Dumneavoastra, din frunze, rumegus si resturi vegetale lasate la macerat.
Taiati ramurile uscate si cosmetizati plantele care necesita un astfel de ajutor pentru a creste frumos si a inflori.
Plantati iarba, seminte de flori, arbori si arbusti. In cazul semintelor, aaveti grija ca acestea sa fie distribuite la distante apropiate (atat pentru gazon, cat si pentru flori). Daca doriti sa plantati pomi fructiferi, tineti minte ca acestia trebuie saditi doar cat inca este frig. Primavara, puteti planta flori bienale (micsunelele, panselutele, nu-ma-uita) si flori cu bulbi (dalii, tuberoze, gladiole etc). In cazul bulbilor, pamantul se combina cu nisip, pentru a evita prezenta aerului. De asemenea, bulbii trebuie presati in sol si acoperiti bine cu pamant.
Daca va doriti legume direct din gradina, acesta este momentul ideal pentru a planta rosii, praz, ridichii, vinete, ardei si salata.
In cazul in care gradina are bulbi plantati (din anii trecuti), trebuie sa aveti grija doar ca pamantul dimprejurul acestora sa fie afanat. In functie de cate plante si seminte trebuie sa luati, veti plati pentru gradina intre 100 si 400 de lei (cu tot cu ustensilele pe care le veti folosi).
Nu in ultimul rand, planificati felul in care veti uda curtea: orice planta are nevoie de apa.

Cateva cuvinte de baza

constructii case

Plantele difera una de alta prin mai multe cai. Unele plante se dezvolta mai bine la temperatura scazuta ,in timp ce altele prefera temperaturi mai ridicate.Unele se dezvolta mai bine in soluri nisipoase,altele in soluri cu pamant bogat in apa. Cactusii cresc in desert unde ploua o data sau de doua ori pe an,macul se dezvolta pe campuri sub lumina soarelui.
Desigur nu toate plantele traiesc aceeasi durata de timp.Unele sunt anuale. Ele incep de la samanta in primavara si infloresc si fac seminte in acelasi an in care au fost plantate. Multe din legumele care se gasesc in gradina sunt anuale.
Plantele pot fi si bienale,deci necesita doi ani pentru a ajunge la maturitate.In primul an plantele tinere de obicei inmagazineaza hrana in radacini pentru anul care urmeaza.In al doilea an ele produc seminte si infloresc dupa care mor. Exemple de plante bienale sunt: garofite, panselute.
Alte plante sunt perene si anume plante care traiesc pe o durata mai lunga de doi ani.Multe flori salbatice sunt perene. De exemplu copacii traiesc mai mult de doi ani.

Mai multe tipuri de gradini

constructii case

Gradinile pot avea cele mai diverse infatisari.
Acestea vin de la climatul locului respectiv, materialele si spatiul de care gradinarul dispune.
Gradinile in care se gaseau fantani si carari de piatra au fost populare in Europa in timpul Reinassance-ului si in Statele Unite in anii 1800.
Totusi, acestea se mai pot gasi in gradini botanice sau pe proprietati mari.
Tipurile de gradini pot fi divizate in:
- gradini cu flori,
- gradini cu legume,
- gradini cu ierburi,
- gradini organice,
- gradini de acoperis,
- gradini publice,
- gradini de apa.

Gradini moderne

constructii case


Gradinile moderne devin din ce in ce mai mici din cauza ca multi oameni traiesc in mediul urban, unde spatiul pentru gradini este limitat, iar multi gradinarii nu dispun de timpul necesar pentru a ingriji cum trebuie gradina.




Gradina vesnic verde

gradina vesnic verde

Nu este simplu, dar nici imposibil sa aveti o gradina verde si in timpul iernii, cand temperatura scade frecvent sub limita inghetului. Acest lucru se poate realiza cu sprijinul unui designer.
Este complet eronata conceptia potrivit careia singurele plante care rezista intemperiilor iernii sunt coniferele care, este adevarat, confera eleganta.
De exemplu, in aceasta gradina pot fi plantati tuia si brazi argintii, care marcheaza mai multe zone de vegetatie. Bradul argintiu este o specie rustica, nepretentioasa in ceea ce priveste solul, rezistenta la seceta si fum. In aceste conditii, dupa ce il plantati, acest brad nu va va da prea multe batai de cap. In plus, la capitolul conifere, intr-o gradina de iarna, mai puteti planta pini sau molizi. Coniferele se vor planta în colturile retrase ale gradinii pentru ca, pe timpul verii, acestea nu suporta prea bine razele puternice ale soarelui si caldura excesiva. In momentul in care doriti sa va amenajaţi o gradina de iarna, trebuie sa aveti in vedere faptul ca plantele rezistente la temperaturi scazute sunt chiar si de trei ori mai scumpe decat cele de vara. Estimativ, un metru patrat dintr-o gradină vesnic verde costa aproximativ 12-15 euro, ceea ce inseamna ca investitia totala poate ajunge chiar si la 5.000 de euro. In plus, plantele trebuie aduse in gradina cu minimum trei luni inainte de venirea iernii, pentru a avea timp sa se acomodeze si sa se fixeze in sol.

Free SEO Tools Active Search Results