Un designer de mobila din Australia a devenit celebru in intreaga lume datorita unei idei simple si stralucite: el a confectionat lampi din busteni, ale caror fisuri emit o lumina calda si placuta.
Artistul Duncan Meerding este aproape orb, iar el foloseste lumina in proiectarea design-ului obiectelor sale pentru a exprima modul in care percepe lumea inconjuratoare.
„Multe dintre proiectele mele reflecta interesul pe care il port luminii, care se rasfrange in modelele simple si in design-ul pe baza de lumina”, a scris Duncan Meerding pe site-ul sau.
Duncan Meerding iubeste natura
In cadrul scolii de design pe care urmat-o, el a invatat sa se adapteze simtind textura lemnului si ascultand sunetele produse de dalta.
Artistul iubeste natura, asa ca obiectele pe care le creeaza sunt confectionate din materiale sustenabile.
„Creatiile mele nu trebuie privite doar ca niste obiecte care arata bine, ci trebuie sa ne aminteasca de legatura noastra intrinseca pe care o avem cu natura”, a spus artistul australian, conform publicatiei Bored Panda.
Cum poti crea si tu astfel de lampi
Pentru a confectiona si tu astfel de lampi pentru propria casa, ai nevoie in primul rand de un bustean cu o circumferinta de aproximativ 30 cm.
Secretul consta in taierea bucatii de lemn pe verticala. Pentru asta ai nevoie de un fierastrau electric. Un astfel de accesoriu poate fi util nu doar pentru confectionarea lampilor, ci si pentru a taia trunchiuri mari de copac, lemne de foc, cherestea sau pomii din curte. Pretul unui astfel de fierastrau nu te va falimenta. Spre exemplu, la Covera gasesti un astfel de fierastrau electric la un pret redus si accesibil, precum si o sumedenie de alte masini-unelte care te pot ajuta sa-ti decorezi gradina dupa pofta inimii.
Partea de sus a busteanului nu trebuie sectionata. Dedesubt, cu ajutorul unei dalte, trebuie sa faci o mica scobitura, unde va fi introdusa sursa de lumina.
Galeria foto de mai jos contine cateva imagini fascinante cu lampile create de Duncan Meerding. Asa ar putea arata si cele din propria ta gradina!
O alta idee: cum sa confectionezi un gratar
Pentru a confectiona un gratar pe care sa-l folosesti in gradina, procedeul este aproape identic. Exceptia consta in faptul ca sectionarea pe verticala se va opri la 15-20 cm de baza busteanului. Spatiul obtinut in interiorul trunchiului va fi stropit cu benzina sau gaz. Dupa ce vei aprinde focul, vei putea aseza deasupra recipientul in care vei pregati mancarea sau te poti bucura, pur si simplu, de un foc pasnic si placut, in faptul serii.