Panteonul din spatele podulului Palladian din Stourhead Park, Wiltshire, Anglia, reflecta devotamentul pentru o gradina amenajata in stil pastoral.
Varfurile din frumoasa Gradina Limahuli de pe partea de nord a Kauai-ului sunt renumite datorita faptului ca filmul Bali Hai a fost filmat in zona. Gradina Limahuli pune accentul pe conservarea plantelor.
Gradina Botanica Kirstenbosch din Cape Town, Africa de Sud, a fost fondata in 1913. Este cea mai cunoscuta din cele 5 gradini care acopera Africa de Sud. Ce o face atat de deosebita este faptul ca in ea sunt cultivate numai plante indigene.
Intr-o plimbare prin Gradina Sunken din Butchart Gardens, Canada, va puteti bucura de pasari, statui si tot felul de elemente acvatice.
Lalele multicolore si alte flori de primavara abunda in Gradinile Keukenhof din Olanda. Keukenhof este cunoscuta sub numele de „cea mai mare gradina de flori din lume”, cu peste 7 milioane de bulbi plantati in fiecare an.
Central Park, care acopera 840 de acri, este situat in inima New York-ului si a fost proiectat de faimosii Frederick Law Olmsted si Calvert Vaux si a fost construit in mare parte intre 1857 si 1861.
Vila Lante din Bagnaia, langa Viterbo, Italia, este una dintre cele mai expresive gradini manieriste din secolul al XVI-lea. Coregrafia armonioasa a apei si a mecanicii a fost pusa la punct de inginerul Tommaso Ghinucci.
Gradinile Vilei d’Este din Tivoli, Italia, descriu un alt exemplu de manierism. Calea celor o suta de fantani duce la Fantana din Tivoli.
Gradinile Vaticanului au fost inchise in 1279 si transformate in loc de meditatie si relaxare pentru clerici si papi. Acopera 23 de hectare si cel mai inalt punct masoara 60m.
Continuarea Gradini celebrea partea a II-a