10 transformari spectaculoase: idei de renovare a livingului si diningului

Criza economica din ultimii ani a facut din ce in ce mai dificila etapa cumpararii unei case, preturile nu au fost deloc de partea cumparatorului si multi ati ales solutii de compromis – un apartament mai vechi, care are nevoie de multe imbunatatiri, un spatiu confort II si asa mai departe, in speranta ca in timp veti putea sa transformati spatiul dupa bunul plac. Fericirea exista, dar aspectul apartamentului o va estompa in curand si veti dori o renovare.

Imaginile pe care vi le prezentam sunt menite sa va demonstreze ca se poate si ca aveti nevoie de cateva materiale de constructie bune, de finisaje elegante si de mult chef de lucru. Daca ati reusit sa va luati un apartament de doua sau trei camere si nu sunteti multumit de compartimentare, puteti opta pentru realizarea unui open space din living si bucatarie sau sa creati un dormitor foarte mare din doua mai mici. Poate doriti o camera care sa aiba destinatie de birou sau va doriti un copil in urmatorii ani si veti avea nevoie de o camera renovata si aranjata corespunzator.

Chiar daca planurile voastre nu sunt atat de ample si nu vreti sa schimbati structura apartamentului, o renovare este necesara mai ales daca vorbim de un spatiu intr-un bloc vechi sau intr-o vila peste care anii si-au lasat amprenta. Igrasia, infiltratiile de apa, izolarea termica sunt pericole care afecteaza nu doar sanatatea casei, ci si a membrilor familiei.

Probabil ca multi sunteti “epuizati” financiar dupa efortul de a cumpara o casa si simplul gand de a reincepe investitiile este unul deloc placut. De aceea, bancile vin in sprijinul vostru cu produse care sa va ajute si nu sa ingreuneze viata. Un astfel de produs este contractul de economisire-creditare, un instrument bancar menit sa va ajute sa strangeti bani organizat si sigur, sa ii inmultiti cu ajutorul dobanzilor si a primelor de la stat si care poate fi transformat in credit locativ la finele perioadei de economisire.

Cum functioneaza? Contractul presupune o perioada de economisire de 3-5 ani, timp in care proprietarul depune la banca o suma lunara, suma la care se adauga dobanda din partea bancii si o prima de la stat de 25% (acordata anual, in limita a 250 de euro). Dupa ce perioada de economisire este incheiata, se poate lua un credit locativ care are ca destinatie lucrarile de renovare. Acestea pot fi demarate imediat pe baza fondurilor stranse in perioada de economisire, iar creditul care ramane de returnat va fi mult mai usor suportat de proprietar, in timp ce se bucura de noua sa casa speciala. Mai mult, ratele din perioada de economisire sunt egale cu ratele din perioada de creditare.

De exemplu, daca economiseşti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul în lei a 1.000 euro pe an. În cinci ani vei avea echivalentul în lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de la stat, la care se adaugă dobânda băncii, capitalizată timp de 5 ani.

Apoi poţi solicita un credit locativ în lei cu cea mai mică dobândă de pe piaţă, de 4,5%.

Putem spune ca astazi, produsul de economisire-creditare este cea mai eficienta schema de finantare in domeniul locativ: randament bun la economisire ( prima de la stat si dobanda bancii) si credit la costuri foarte mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *