Unelte si echipamente – se pot completa unele cu celelalte?

Uneltele, usoare, cu design atragator si ergonomice, cu dimensiuni si puteri mici, portabile, folosite, de regula, pentru lucrari de prelucrare si finisare, reprezentate de o paleta larga de operatii, constituie suportul tehnic al definitivarii aspectului constructiilor.

Echipamentele, grele, cu dimensiuni si puteri mari, mobile sau fixe, capabile sa mobilizeze energiile compatibile cu efortul mare necesar edificarii structurilor constructiilor, sunt expresia puterii si a posibilitatilor de actiune nelimitate, aplicate asupra produselor si materialelor de constructii de catre instalatiile, utilajele si iniutilajele de constructii.

Impreuna, cele doua grupe de sisteme tehnice constituie „echipamentele tehnologice” indispensabile santierelor moderne de constructie si reconstructie. Destinatiile tehnologice ale lor, partial distincte, partial suprapuse, acopera toata gama de lucrari de constructii si montaj sau de procesare a materialelor si produselor de constructii. Ele exprima complementaritatea dintre categoriile de lucrari si activitatile tehnologice specifice.

Echipamentele sunt folosite pentru desfasurarea unor activitati tehnologice, conform destinatiilor lor, la toate categoriile de lucrari de constructii:

 CIMENT & BETON;
 BITUM & ASFALT;
 TERASAMENTE & FUNDATII;
 TRANSPORT & MONTAJ;
 DEMOLARE & RECICLARE;
 CARIERE & BALASTIERE;
 SPRIJINIRI & EPUIZMENTE;
 TUNELARE & FORARE etc.

Uneltele sunt folosite pentru lucrarile de finisare a constructiilor, la executarea unor activitati tehnlogice precum:

 GAURIRE & INSURUBARE;
 TAIERE & POLIZARE;
 GENERARE & TRANSFORMARE;
 COFRARE & ARMARE;
 ZUGRAVIRE & VOPSIRE;
 SUDARE & DECUPARE;
 NETEZIRE & SLEFUIRE;
 FILETARE & ASAMBLARE etc.

Fara a face o distinctie exprimata explicit prin tematicile abordate, aceste grupe de masini au fost prezente permanent in sectiunile revistei.

Conform ideii de schimbare perpetua, ce ne propunem in continuare?

Putem mentine un echilibru relativ intre cele doua grupe

In acest sens, asteptam sugestiile din partea dumneavoastra si va multumim pentru parteneriatul in imbunatatirea continua a continutului blogului.

In cazul in care vrei sa iti construiesti o casa, dar nu stii care sunt etapele de parcurs, toate informatiile le vei gasi la rubrica Legislatie, de la achizitionarea terenului si pana la racordarea casei la utilitati.

//

//

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 57