Termoizolatia reflectorizanta, de la costumele astronautilor la protectia caselor

Termoizolatie reflectorizanta

Izolatia reflectorizanta a fost creata initial de NASA si a fost utilizata ca material protector de izolatie pentru costumele astronautilor. Materialul a fost recunoscut in curand ca fiind un excelent produs de izolatie la caldura, si a inceput sa fie utilizat pe scara larga in constructii.

Tehnologia a fost numita Reflectix® si este o izolatie reflectorizanta multistrat constand din doua straturi externe de folie de aluminiu de inalta puritate care acopera straturile de folie cu bule AirCap® si spuma de polietilena Cell-Aire®.

Conform Asociatiei Producatorilor de Izolatii Reflectorizante din S.U.A, caldura transmisa prin radiatie reprezinta cel putin 50% din caldura totala transferata in natura.

Izolatia termica traditionala precum spuma sau fibrele este rezistenta la transferul de caldura prin conductie, dar nu poate reflecta mai mult de 30% din caldura transmisa prin radiatie.

Caracteristici si beneficii ale termoizolatiei reflectorizante

Fiind un produs izolant eficient din punct de vedere energetic si al costurilor, Reflectix® este unul dintre cele mai versatile materiale de constructii de pe piata in momentul de fata.

Reflectix® asigura limitarea transferului termic prin radiatie cu un procent de 95-97% si reduce cu peste 30% facturile la energie. Totodata, este sigur pentru mediu, nefiind toxic.

Reflectix® este fabricat in peste 100 de fabrici si este comercializat pe tot mapamondul fiind izolatia reflectorizanta cu cele mai multe teste, certificari si premii.

In Romania, unicul importator si distribuitor exclusiv al tehnologiei Reflectix® este compania TS Data.

Portofoliul de produse al companiei permite izolarea termica, acustica si hidro cu cele mai performante sisteme din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1