Sonae Caelum au inceput sapaturile la ParkLake Plaza, un mall de 180 mil. euro

Portughezii de la Sonae Sierra şi grupul irlandez Caelum Development, care vor dezvolta în parteneriat mallul ParkLake Plaza din cartierul bucureştean Titan, au început să sape la acest proiect care implică o investiţie de 180 de milioane de euro.

Investitorii au lansat în piaţă acest proiect de mall în urmă cu şase ani, iar la începutul lunii noiembrie 2013 anunţau că până la finalul anului vor fi demarate lucrările. Debutul efectiv a mai întârziat, pe fondul sărbătorilor de iarnă, dar la începutul acestui an investitorii au semnat contractul cu firma SBR Soletanche Bachy Fundaţii, care va efectua prima etapă a lucrărilor.
Sonae Sierra şi Caelum Development vor dezvolta un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi a cărui finalizare este programată pentru primăvara anului 2016.
„Contractul a fost semnat săptămâna trecută, firma de construcţii este de joi pe şantier, unde realizează curăţarea terenului şi conectarea la apă, canalizare şi electricitate. Luni (astăzi – n.red.) vor începe săpăturile propriu-zise“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Sonae Sierra. Aceştia nu au precizat numele constructorului, acesta fiind inscripţionat pe tăbliţa de la şantier care mai arată că autorizaţia de construire eliberată de Primăria Sectorului 3 este valabilă între 20.01.2014 şi 20.01.2016.

Potrivit aceleiaşi surse, proiectantul de arhitectură este Alpha Studio, cel de structură este firma Plan 31, în timp ce proiectantul de instalaţii este SBD Engineering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 79