Resedinta-portofoliu a unui designer francez

Cand vine vorba de locuintele designerilor, asteptarile sunt foarte mari. Din fericire, aproape toti designerii care isi lasa locuintele fotografiate si prezentate publicului ne surprind cu mult stil si bun gust.

Designerul francez Caroline Gomez, cunoscuta pentru decoratiunile si accesoriile pe care le creeaza, ne incanta cu locuinta sa plina de culoare din Bordeaux.

Casa este amenajata intr-o cladire construita in 1930, in care a functionat un atelier de reparat tonomate. Peretele din sticla care separa bucataria de dining si pardoseala sunt singurele lucruri care ne pot duce cu gandul la un fost spatiu industrial. Toate celelalte elemente ilustreaza pasiunea proprietarei pentru obiecte de mobilier de colectie si pentru experimente cromatice.

In decorul alb al locuintei si in spatiul deschis in care sunt amenajate livingului, diningul si spatiul de lucru, culorile au rolul de a delimita simbolic fiecare zona. Un perete vopsit mustar semnalizeaza diningul, doi pereti varuiti in albastru marcheaza spatiul de lucru, iar un dreptunghi verde-mentol atrage atentia catre canapeaua din living. Observam aici, pe langa piesele de mobilier retro, si lampa cu suport din lemn realizata de Caroline Gomez, proprietara casei.

Gasim creatii ale sale in toata casa – o veioza pe noptiera din dormitor si o etajera minimalista, folosita pentru a expune ilustratii, desene si fotografii.

Cel mai mult ne place insa atentia deosebita pe care designerul francez a acordat-o detaliilor si culorilor. Nu putem ignora frigiderul roz din bucatarie, scaunul balansoar verde-mentol din living, biblioteca plina de culoare din birou, pernele inflorate din camera copilului si combinatia de gri si galben din hol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 59