Lucrarile de constructii noi sunt in scadere

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele zece luni cu 0,9% ca serie bruta, dar s-a redus cu 1,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe fondul scaderii la constructii noi, cu 10%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

Ca serie bruta, la lucrarile de reparatii capitale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 28,3% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 17,8%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 8,5%, se arata intr-un comunicat al INS, relateaza Mediafax.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 6,7% si la cladirile nerezidentiale cu 1,2%, iar constructiile ingineresti au scazut cu 0,1%.
Ca serie ajustata, lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 31,2%, respectiv cu 13,9%. Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,6%, respectiv cu 1,1%, in timp ce constructiile ingineresti au scazut cu 3,6 %

In luna octombrie 2013, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna septembrie 2013 cu 14,1%, crestere evidentiata astfel: la lucrarile de constructii noi cu 17,5%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la lucrarile de reparatii capitale cu 2,5%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti cu 25,6% si la cladirile nerezidentiale cu 2,3%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 17,6%”, se arata in comunicat.
Ca serie ajustata, cresterea a fost de 4% in octombrie fata de septembrie.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 7,4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *