Locuinta de lux intr-un turn de apa – monument

416 metri patrati pot insemna suprafata unei vile cam grosolane cu doua etaje sau spatiul de locuit dintr-o casa de 7 etaje realizata intr-un fost turn de apa din era Victoriana. Turnul este pe lista monumentelor britanice, se afla in centrul Londrei si a fost convertit in locuinta de ACR Architects.

Investitia finala nu este o suma pe care multi dintre noi o pot rosti confortabil (aproape 4 milioane de dolari, inclusiv achizitionarea turnului), insa merita luat in calcul faptul ca proprietarii au gasit o solutie interesanta pentru salvarea unui obiect de patrimoniu al carui functiune nu mai prezinta interes in contemporaneitate si nici dimesiunea spatiului interior, organizat pe verticala, nu argumenteaza o conversie pentru utilitate publica.

Turnul gazduieste acum 5 dormitoare, o sala de sport si o camera de zi. Ultimul etaj ii este rezervat camerei de zi datorita posibilitatii unei perspective panoramice asupra Londrei de 360 grade. Pozitia acelei camere este, de fapt, intreg scopul existentei unei investitii atat de mari, justificand multe din eforturile facute de proprietari pentru conversia turnului.

Paralel cu turnul se ridica o anexa verticala care gazduieste toaletele necesare fiecarui etaj, dar si nodul de circulatie in turn. In felul acesta, necesitatea unor noi functiuni in turn nu a afectat prea mult conformarea deja existenta a monumentului.

Garajul, bucataria, inca o camera de zi si o terasa generoasa sunt gazduite intr-un cub cu pereti glisanti de sticla de aproape 6 metri inaltime, construit in fata turnului si in legatura directa cu circulatia creata intre turn si anexa verticala.

La nivelul amenajarii interioare, faptul ca locuinta se afla in inima unui sit industrial nu i-a convins pe proprietari sa abordeze un stil rece, pregnant industrial. Casa de 7 etaje are un aer masculin, robust, insa toate finisajele sunt moderne si luminoase. Albul este alegerea preferata, iar atmosfera devine confortabila, familiara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 27 =