Insula Mauritius

Insula Mauritius se regaseste in sud-estul Oceanului Indian, la o distanta de aproape 900 de kilometri de Madagascar. Republica Mauritius, cea care include insula, mai cuprinde si insulele Cargados Corajos, Rodrigues si Agalega. Capitala insulei Mauritius este Port Louis, centru economic, politic si cultural si oras popular din punct de vedere turistic. Insula Mauritius este foarte cautata de turistii care doresc o destinatie exotica de vacanta, precum Bali, Bora Bora sau Caraibe.

Insula Mauritius
Insula Mauritius

Originea numelui insulei

Initial, insula Mauritius se numea ‘Dina Arobi, denumire primita de la marinarii arabi care au vizitat insula in timpul Evului Mediu. Ulterior, portughezii i-au spus Cime, apoi Mascarenes, iar in anul 1598, a fost denumita oficial Mauritius de catre Amiralul olandez Wybrand Van Wanwick.
Limba oficiala vorbita in Mauritius este engleza insa, pe langa ea, se mai vorbeste si franceza si dialectul local, creola. Acestui mozaic lingvistic i se alatura si vorbitorii de limbi asiatice, africani si indieni.

Mauritius
Mauritius

Clima tropicala si plaje cu nisip auriu

Peisajele din Mauritius taie pur si simplu respiratia vizitatorilor. Insula are o lungime de 65 de kilometri si este inconjurata de plaje cu nisipuri aurii, lagune azurii, ape cu recife de corali si mici insulite declarate rezervatii naturale protejate.
Insula Mauritius este situata in apropierea Tropicului Capricornului, intr-o zona cu climat tropical. Temperatura in timpul verii este de aproximativ 24 de grade Celsius, iar iarna are medii de temperatura de 20 de grade Celsius. Turistii e bine sa stie ca cele mai calduroase luni din an sunt ianuarie si februarie, cu maxime de 29 de grade, iar cele mai racoroase sunt iulie si august, cand temperatura poate scadea si pana la 16 grade.

Transport si acces

Aeroportul principal din Mauritius este Sir Seewoosagur Ramgoolam din capitala Port Louis. Pe insula nu exista cai ferate sau transport feroviar, legatura intre orase facandu-se prin intermediul autobuzelor si automobilelor. Studentii, pensionarii si persoanele cu dizabilitati beneficiaza de o facilitate extraordinara, avand gratuitate pe mijloacele de transport in comun.

Port Louis, capitala insulei Mauritius
Port Louis, capitala insulei Mauritius

Mauritius ca destinatie turistica

Mauritius este una dintre destinatiile turistice de lux de pe glob. Relieful reprezinta o atractie turistica in sine, climatul tropical permite turistilos sa faca plaja tot timpul anului, iar litoralul este mai mult decat atractiv. Posibilitatile de cazare si infrastructura intrec orice asteptari si sunt adaptate bugetelor generoase mai degraba decat celor reduse. Astfel, nu este de mirare ca Mauritius este destinatia turistica cu cea mai mare rata de revenire a turistilor din lume.
Vizitatorii se pot bucura de plaje atractive, de fauna si flora tropicala, de obiectivele turistice naturale, dar si de cele realizate de om, precum si de experienta intrarii in contact cu populatia multietnica din Mauritius.

Care sunt atractiile majore din Mauritius?

Activitatile recreative si de divertisment din Mauritius sunt, practic, nelimitate. Iubitorii de apa si de adrenalina in acelasi timp pot alege sporturile nautice sau scufundarile. Peisajul subacvatic dominat de corali si pesti tropicali este fabulos, iar apele calme si cristaline creeaza toate conditiile pentru o sedinta de scuba diving ca la carte. Surfing-ul, schiul pe apa, yachting-ul si plimbarile cu submarinul sunt opiuni la fel de valabile.

Plaja Gris Gris din Mauritius
Plaja Gris Gris din Mauritius

Activitatile “pe uscat” sunt variate si pentru toate gusturile: tenis, golf, vanatoare, schi, parasutism, plimbari cu ATV-ul si cu bicicleta, calarie, drumetii pe munte si catarari.
Atractiile principale raman, insa, plajele cu ape linistite si albastre. Lagunele au adancimi cuprinse intre 1 si 6 metri si sunt ideale atat pentru baie, cat si pentru scufundari. Cele mai bune si mai cautate locuri pentru aceste activitati sunt Grand Baie si Belle Mare.

Cascadele Rochester
Cascadele Rochester

Mauritius este o destinatie turistica de top, adresata in special pietei din Europa. Astfel, sunt promovate hotelurile si resorturile de lux, cu 4 si 5 stele, dotate cu terenuri de golf, centre de infrumusetare, relaxare si spa si magazine de lux. Orientarea catre turismul de lux a fost motivat in parte prin spatiul limitat de pe insula pe care trebuie sa-l exploateze la maxim si, pe de alta parte, prin impactul cat mai scazut pe care turistii trebuie sa-l aiba asupra mediului inconjurator.
Dintre atractiile naturale ale insulei Mauritius, nu trebuie ratate Le Morne Brabant (monument al naturii protejat), Plaja Gris Gris, Cascadele Rochester si Vallee de Ferney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1