Iaciu vrea sa invie Impact: in trei ani spera la afaceri de 50 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, îşi propune ca în 2016 să ajungă la o cifră de afaceri de peste 50 mil. euro şi la un profit operaţional înainte de dobânzi şi amortizări (EBITDA) de 20 mil. euro, potrivit detaliilor strategiei pentru perioada 2014-2018 publicate vineri pe bursă.
Anul trecut, Impact a raportat afaceri de 26,14 mil. lei (5,9 mil. euro) şi pierderi de 46,7 mil. lei (10,5 mil. euro), iar pentru a-şi atinge obiectivele propuse în strategia pentru 2014-2018, ar trebui să-şi majoreze afacerile de peste opt ori în următorii trei ani. Compania îşi propune să vândă până în 2016 toate apartamentele şi vilele pe care le are pe stoc şi parcelele de teren neutilizate, iar din mai 2014 va reîncepe dezvoltarea unor complexuri rezidenţiale în nordul Bucureştiului (Greenfield 2), după cinci ani de criză în care nu a mai construit nimic.
Iaciu a preluat controlul Impact anul trecut, cumpărând mai întâi pachetul de acţiuni al lui Dan Ioan Popp, fondatorul firmei, care a fost vândut de licitaţie de Banca TranŹsilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 81