Decor stylish si tineresc intr-o garsoniera de 28 de mp

In cateva cuvinte, acest interior s-ar putea descrie astfel: design modern, culori pasionale si ceva din spiritul dinamic al celei care il locuieste.

Beneficiara acestei garsoniere este o tanara femeie de cariera, pasionata de calatorii. Imediat dupa incheierea demersului de achizitionare a acestei locuinte a decis sa o amenajeze. A considerat firesc sa solicite sprijinul unui specialist in domeniu, pentru a primi sfaturi si solutii pertinente si, prin urmare, pentru a se asigura ca nu vor exista greseli in amenajare.

Principalele obiective ale proprietarei au fost integrarea spatiilor de depozitare intr-un interior multifunctional – un dressing deschis placat pe exterior –, precum si crearea unei zone de relaxare si a unui spatiu de dormit. Aceste cerinte au constituit punctul de plecare al amenajarii.

Spatiu generos pentru depozitare

Ideea de la care a pornit amenajarea s-a bazat pe necesitatea organizarii interiorului astfel incat sa indeplineasca cat mai multe functiuni posibile, suplinind lipsa spatiului. Prin intermediul mobilierului creat special, al accesoriilor si al detaliilor bine puse la punct, aceasta garsoniera atat de mica include o zona de living confortabila si eleganta (canapeaua extensibila permite transformarea sa intr-un pat comod) si un loc generos de depozitare – un dressing deschis, accesorizat pe gustul proprietarei.

Mici retusuri
Deoarece face parte dintr-un complex rezidential nou, garsoniera a fost achizitionata cu tot cu finisaje (parchet, gresie, faianta, tamplarie) si mobilier de bucatarie. Prin urmare, interventia designerilor la acest nivel a fost limitata, reducandu-se la cateva retusuri in zona de gatit. De exemplu, peninsula (masa de bar) exista, modificandu-i doar lateralele (cu MDF vopsit in alb). De asemenea, ele au inlocuit piciorul din metal al mesei (peninsulei) cu un corp de mobilier prevazut cu rafturi pentru depozitare.

Solutii practice cu efect decorativ

Tot aici au creat un panou decorativ care sa delimiteze bucataria de living. Zona de gatit nu a suportat alte modificari, dat fiind faptul ca proprietara a vrut sa pastreze mobila si finisajele existente.

Cu exceptia amenajarii unui dressing incapator in defavoarea unui pat matrimonial, decorarea locuintei s-a facut urmand cu fidelitate conceptul stabilit initial.

Decor personalizat cu obiecte mici

Mobilierul de TV a fost realizat pe comanda, de o firma din provincie, dupa schitele designerilor. Este din MDF vopsit si propune doua culori discrete: alb si bej. Tot pe comanda au fost executate canapeaua, pouf-urile si scaunele de bucatarie. In etapa de accesorizare a locuintei, implicarea proprietarei a fost mai pronuntata. De exemplu, perdelele si alte mici obiecte le-au cumparat impreuna. O parte dintre achizitii (unele accesorii si corpuri de iluminat) provine de la Ikea.

In decorarea acestui interior, decoratorii si-au propus sa creeze un cadru personalizat, chiar si prin detalii (cum sunt desenul de pe una dintre laturile dressingului, pernele si pouf-urile cu imprimeu british).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 44