De ce este important chitul de rosturi si cum il alegeti – amenajari interioare bai

Sfaturi pentru amenajari interioare bai

amenajari interioare baiChitul de rosturi este responsabil pentru aspectul final într-o amenajare de baie cu plăci ceramice. Din punct de vedere estetic, dar și practic, alegerea lui este la fel de importantă ca alegerea plăcilor. Chitul se alege în funcție de încăpere, de mediu – interior sau exterior, cu grad ridicat de umezeală sau nu – în funcție de mărimea plăcilor și de distanța ce urmează a fi lăsată între ele. Prețul e și el un factor important. Un chit prea ieftin nu va fi de calitate, iar repararea problemelor generate de folosirea lui e mai costisitoare decât dacă iei din start unul bun.

Cu un chit potrivit va asigurati că în timp nu vor apărea pete negre, mucegai, plăcile nu se vor desprinde și nu se vor fisura.

Lățimea rosturilor ține de gusturi, însă tendințele actuale propun un chit cât mai discret. În general, un chit mai lat e potrivit în amenajările rustice, în timp ce unul mai fin arată bine în cele contemporane.

Pentru un efect unitar, ton pe ton, culoarea chitului trebuie să fie cât mai apropiată de cea a plăcilor. Însă puteti opta și pentru o culoare de contrast, mai ales că pe piață există o mare varietate de culori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *