Cum ai grija de acoperisul casei tale

Ti-ai construit o casa, ai aranjat fiecare detaliu, de la fiecare perete, fiecare usa si geam, pana la cele mai importante piese de mobilier si totul arata asa cum ti-ai dorit. Insa cursa nu este gata. De acum, vei incepe sa ai grija de toate lucrurile pe care le-ai cladit cu mare atentie.

Si, pentru ca acoperisul este unul dintre acele lucruri pe care nu le poti schimba atat de des, trebuie sa il ingrijesti in permanenta. Cum poti face asta? Iata cateva moduri:

1. Indepartati obiectele nefixate

Teoretic, daca aveti un acoperis strasnic din tigla metalica, nu ar trebui sa aveti probleme prea recent cu intretinerea sa. Insa pe acoperis pot ajunge diverse obiecte ce ii vor dauna. Spre exemplu, bucati de tabla, aschii sau alte elemente ramase in urma instalarii. Un astfel de control atent trebuie facut o data la cinci ani.

2. Investeste in masuri de prevenire a problemelor

Este necesara o izolare termica a mansardei, pentru a preveni ca aburii sa strice calitatea acoperisului. In acest sens, va fi util sa investesti in izolarea termica, dar si in alte elemente, precum jgheaburi, burlane si altele.

3. Verifica suruburile de fixare

In fiecare an, trebuie sa verificati daca suruburile de fixare sunt stranse corespunzator, precum si daca doliile acoperisului si sistemele pluvionale au nevoie de curatare.

4. Curatarea acoperisului

In principiu, apa de ploaie ar trebui sa fie suficienta pentru a curata acoperisul. Insa, din cand in cand, acoperisul de tigla metalica mai poate fi curatat cu o perie moala si detergent, spre exemplu.

5. Curatarea zapezii

O problema cu care multa lume se confrunta este curatarea zapezii care se depune pe acoperis. In cazul in care se strange mult prea multa zapada, atunci cand o curatati, trebuie lasat totusi un strat de 100 de mm, pentru a evita zgarierea tiglei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =