Coreenii, interesati de proiectele de infrastructura din Romania

Companiile coreene sunt interesate de accesul pe pieţele din Sud-Estul Europei şi din Balcani, care au un mare potenţial de creştere, România fiind ”un partener important prin poziţia sa geostrategică şi apartenenţa la Uniunea Europeană”, reiese în urma dicuțiilor dintre oficialii români și cei coreeni în cadrul Forumului de Afaceri România – Coreea, încheiat recent.
În acest sens, vice-ministrul pentru Industrie şi Tehnologie, Kim Jae-hong a recomandat oficialilor români să se axeze pe atragerea companiilor coreene în proiecte de infrastructură, de dezvoltare a unor produse inovative, bazate pe cercetare, tehnologia informaţiilor şi comunicaţii şi pe energii regenerabile.
Comerţul bilateral a crescut de peste șase ori în intervalul 2000-2013, de la 188 milioane dolari la 1,18 miliarde dolari, dar investiţiile coreene din România nu reflectă potenţialul cooperării dintre cele două state, Coreea ocupând locul 26 în topul investitorilor străini.
„România a făcut progrese importante atât din punct de vedere politic, cât şi economic şi se îndreaptă într-o direcţie bună”, a punctat Ambasadorul R. Coreea la Bucureşti, Han Taek Im.Potrivit datelor Camerei de Comerţ şi Industrie a României, acesta a încurajat companiile coreene să valorifice oportunităţile de business cu parteneri români

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 35