Cladiri aproape pasive vor fi construite la Snagov

Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, reprezinta o investitie totala de 35 de milioane de euro
Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile la doar 30 de kilometri de capitala, la liziera Padurii Snagov. Prima etapa a proiectului dezvoltat de omul de afaceri Valentin Bitoiu include o ferma ecologica si un han cu 35 de camere, care au totalizat investitii de 15 milioane de euro. Urmatoarea etapa va fi un ansamblu rezidential de 200 de case care vor fi integrate complet cu ferma si hanul. Constructia acestora este programata sa inceapa in 2014 si va presupune o noua investitie, de aproximativ 20 de milioane de euro.

Valentin Bitoiu este cunoscut pentru faptul ca a detinut compania de constructii ACMS, dar si faptul ca a vandut complexul de birouri de la Semanatoarea acum fiind denumit S-Park.

Terenul a fost achizitionat in 2007, in perioada de bum economic, evident acum pretul scazand vertiginos. Dar cu toate acestea Valentin Bitoiu alaturi de sotie si de fiul lor au Pus mult suflet in realizarea unei oaze de liniste chiar daca apropierea de Bucuresti te ar duce cu gandul ca nu este posibil.

Ferma de la Casa Vlasia integreaza gradini de legume si livezi, plantatie de vita de vie si animale domestice, toate formand primul ansamblu de acest gen din Romania. Un lac artificial a fost creat special pentru a asigura irigarea domeniului si mediul favorabil pentru animalele de la ferma. Pentru incalzire este folosita biomasa nepoluanta, cu pierderi reduse de caldura, iar cenusa rezultata se foloseste pe post de ingrasamant. Ferma de animale ajuta de asemenea sa fertilizeze pamantul fara sa foloseasca substante nesanatoase. Acest ciclu natural ofera echilibrul sustenabilitatii si avantajele independentei de comertul alimentar modern.

Casele ce vor fi construite incepand de anul viitor vor fi integrate cu ferma, vor fi dotate cu un POS electronic prin care viitorii proprietari vor putea comanda produse din ferma (lapte, oua, legume etc.).

Grija pentru natura si pentru crearea unui sistem 100% natural merge pana la cele mai mici detalii. Gazonul are proprietati speciale, pentru a asigura animalelor o hrana bogata, vita de vie si gradinile au fost gandite special pentru a permite recolte ecologice, iar crama hanului este singura din tara cu umiditate naturala, multumita fantanii din interior.

Casa Vlasia este un exemplu de cum poti reinventa traditionalul romanesc: intregul proiect se inscrie in ideea de traditional romanesc, reinterpretat in cheie moderna (hanul, casele, ferma, meniul restaurantului). Cheia moderna a proiectului imbina relaxarea in mijlocul naturii cu confortul urban. Casa Vlasia a creat spatii pentru activitati sportive, o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, o piscina si un teren de volei si fotbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 67