Cele mai spectaculoase drumuri din lume

Pentru ca un drum sa ne capteze atentia, trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie localizat intr-o zona greu accesibila, sa ofere privelisti care ne taie rasuflarea si sa fie presarat cu ceva serpetine si curbe periculoase. Vezi astazi 10 dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, care intrunesc toate aceste elemente.

1) Autostrada peste ocean – Florida

Autostrada “peste mari” a fost construita in 1938 de-a lungul unei vechi cai ferate distruse de un uragan. Cea mai mare parte a autostrazii este construita peste apa si „sare”de la o insula la alta, peste 42 de poduri de-a lungul Floridei. Cei care circula pe aceasta autostrada se pot delecta nu doar cu oceanul, ci si cu incredibilele rasarituri si apusuri, daca au noroc.

Autostrada ocean Florida

2) Drumul Atlanticului – Norvegia

Drumul Atlanticului leaga localitatile Molde si Kristiansund din Norvegia si a fost votat drept constructia secolului norvegiana, avand o lungime de 5 mile. Spectaculozitatea drumului sta in asemanarea cu o mare, intrucat se ridica si se prabuseste de multe ori, exact ca un val.

Drumul Atlanticului

Drumul Atlanticului

3) Trecatoarea Oberalp – Elvetia

Oberalp este un incredibil drum, construit printre muntii inalti ai Elvetiei, fiind foarte popular in randul soferilor ce circula in Europa. Drumul este deschis circulatiei publice doar in perioada verii, iar iarna, desi inchis, Oberalp este folosit ca partie de schi, sanius sau ca traseu pentru drumetii.

Oberlap

Oberlap

4) Trollstigen – Norvegia

O alta atractie localizata in Norvegia este Trollstigen, un drum abrupt de munte, situat in regiunea Rauma. Drumul este foarte ingust, iar condusul devine o adevarata provocare pentru soferi, intrucat cu greu pot trece 2 masini una pe langa cealalta. Insa merita efortul de a ajunge in varf, de unde se vede cascada Stigfossen, care are 320 metri inaltime.

Trollstigen

Trollstigen

5) Transfagarasan – Romania

Transfagarasanul este drumul cel mai impresionant si mai dramatic din Romania. Construit ca ruta militara strategica de fostul dictator Nicolae Ceausescu, intre anii 1970-1974, drumul leaga Transilvania de partea de Sud a tarii. De fapt, Transfagarasanul reprezinta 90 km de serpetine, traversand cele mai inalte creste ale Muntilor Carpati. Pe perioada iernii, drumul este inchis circulatiei publice.

Transfagarasan

Transfagarasan

6) Stelvio Pass – Italia

Pornind din Alpii de Est ai Italiei, Drumul Stelvio leaga Valtellina cu Merano si cu partea superioara a Vaii Adige. Situat la o altitudine de aproape 2.757 metri, drumul este unul dintre cele mai cunoscute din lume, datorita celor 48 de curbe periculoase. In unele portiuni, soseaua devine atat de ingusta si abrupta, incat chiar si pasionatii auto o considera periculoasa.

Stelvio Pass

Stelvio Pass

7) Los Caracoles – America de Sud

Drumul Los Caracoles leaga Chile de Argentina si trece prin terenul aspru al Munilor Andreas din Anzi. Soseaua este una dintre cele mai periculoase din lume, fiind intesata de serpetine, de portiuni abrupte si de curbe numeroase, fara parapeti de siguranta. In ciuda acestui fapt, Los Caracoles are un puternic record de siguranta.

Los Caracoles

Los Caracoles

8) Drumul “tunel” Guoliang – China

Drumul tunel a fost construit de sateni locali din provincia Hunan din China, multi dintre ei pierzandu-si viata in timpul lucrarilor. Deschis traficului in 1977, tunelul sculptat in munte are o lungime de 1.200 de metri, 5 metri inaltime si 4 metri latime. Destinatie cheie in China, Guoliang este cunoscut ca fiind “drumul care nu accepta nicio greseala”.

Guoliang

Guoliang

9) Lysebotn – Norvegia

Se pare ca Norvegia este fruntasa la drumuri spectaculoase, precum Lysebotn, care include nu mai putin de 27 de curbe periculoare si 1,1 km de tunel. Pentru a creste adrenalina, tunelul are 3 serpentine in interior. Se spune ca suprafata sa este perfecta si ca este cel mai amuzant drum din Norvegia, de aceea multi il considera un fel de montagne russe.

Lysebotn - Norvegia

Lysebotn – Norvegia

10) Jebel Hafeet – Emiratele Arabe Unite

Drumul Jebel Hafeet este localizat in Emiratele Arabe Unite si are o inaltime de 1.219 metri. Jebel Hafeet “escaladeaza” muntii, oferind o imagine spectaculoasa a desertului de jos, si se termina intr-o parcare a unui hotel si a unui palat, apartinand probabil conducatorilor tarii. Liniile drepte si curbele periculoase se imbina perfect si formeaza acest drum uimitor, in mijlocul desertului.

Jebel Hafeet

Jebel Hafeet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1