Cele mai ciudate case din lume. Tu ai locui in ele?

A locui intr-o casa pare cel mai normal lucru din lume. Insa nu si cand este vorba de o casa cu susul in jos, una facuta din bustean sau una cu forma de toaleta. Va prezentam astazi cateva case mai mult decat interesante, ce arata cat de bogata poate fi imaginatia unor oameni. Intrebarea este: voi va imaginati locuind in astfel de case?

1) Casa de otel, SUA

Cele mai multe case au un schelet initial pe care ulterior se construieste casa. Insa arhitectul Robert Bruno a construit aceasta casa ca pe o sculptura si i-a tot facut modificari, pana cand a ajuns la aceasta forma ciudata, ce seamana cu o masinarie sau chiar cu un animal, in functie de imaginatia celui ce o priveste.
Casa Otel SUA

2) Nautilus, Mexic

Constructia in forma de scoica de mare a fost finalizata in 2006 si a fost creata pentru a imita cochilia unui cefalopod, tocmai de aceea si interiorul casei este plin de vegetatie. “Nu intalnesti prea des astfel de case. Insa este un mod de a invata unii de la altii despre un alt tip de design”, spune arhitectul Peter Koliopoulos despre ciudata casa.

Nautilus Mexic

3) Casa cu susul in jos, Polonia

Daniel Czapiewski a fost un om de afaceri intr-atat de nonconformist incat si-a dorit o casa care sa reflecte fosta perioada comunista si, in acelasi timp, prezentul in care traia. Desi constructia nu a fost usoara, casa a meritat efortul, fiind acum vizitata de o multime de turisti curiosi si intrigati de forma traznita.

Casa cu susul in jos

Casa cu susul in jos

4) Casa ceainic, SUA

Construita in 1922, casa este o marturie a scandalului Teapot Dome, ce l-a implicat pe presedintele Statelor Unite la acea vreme, Warren G. Harding. Exact ca un ceainic, constructia este circulara, avand un maner de fier intr-o parte. Pana in 2004, “ceainicul” a fost folosit pe post de statie de plata pentru o benzinarie, iar ulterior a fost mutat in diverse locuri din oras.

Casa ceainic

Casa ceainic

5) Casa bustean, SUA

Oricat de ciudat ar parea, ce pare ca si bustenii pot fi case, daca sunt amenajate cum trebuie. Iar Art Schmock a reusit sa modeleze un trunchi de copac vechi de 2.000 de ani intr-o locuinta functionala, ce include un dormitor, un living si o sala de masa. De-a lungul anilor, Schmock si-a etalat casa la o serie de targuri si festivaluri din intreaga tara, pentru a arata oamenilor opera vietii lui.

Casa bustean SUA

Casa bustean SUA

6) Casa balon, Franta

Designerul Antti Lovag s-a impotrivit intotdeauna structurilor traditionale, iar casa balon este exemplul perfect al viziunii sale diferite. Casa nu are unghiuri drepte, iar interiorul contine nenumarate elemente din natura, precum palmieri sau chiar cascada. Situat pe coasta de Sud Vest a Frantei, “balonul” a fost declarat monument istoric, desi e construita recent, iar vechimea sa nu depaseste 50 de ani.

Casa balon

Casa balon

7) Casa ciuperca, SUA

Casa a fost construita in perioada 1992-2006, de arhitectul si profesorul Terry Brown, acesta cooptand la lucrari inclusiv studenti ai universitatii la care preda. Lemnul ondulat si materialele folosite, precum si formele ciudate capatate la final, fac din aceasta casa una dintre cele mai ciudate constructii din lume.

Casa ciuperca

Casa ciuperca

8) Casa avion, SUA

Casa in forma de avion a fost construita dintr-un avion Boeing 727 si este situata in Mississippi, SUA. Privelistea este cu totul ciudata, iar cei care viziteaza casa se simt exact ca intr-un avion. Singura diferenta este confortul oferit, precum jacuzzi-ul situat chiar in cabina de pilotaj.

Casa avion

Casa avion

9) Sferele “Spirit liber”, Columbia Britanica

Proiectul a fost gandit de Tom si Rosy Chudleigh, un cuplu din Canada ce a construit un spatiu sferic ce poate fi locuit de clienti din toata lumea. Sferele din copaci sunt facute manual din lemn local si sunt suspendate in copaci, unele dintre ele putand fi inchiriate. Aceste casute sunt recomandate pentru cei pasionati de fotografie, intrucat ofera o priveliste spectaculoasa a vietii salbatice.

Sfere Spirit Liber

Sfere Spirit Liber

10) Casa toaleta, Coreea de Sud

Adevarul este ca numele casei nu duce cu gandul la lucruri prea frumoase. Insa cu siguranta este o casa cu totul neobisnuita, construita pentru a marca infiintarea Asociatiei Mondiale a Toaletelor, ce milita pentru toalete mai curate in intreaga lume. Coreenii au sarbatorit infiintarea asociatiei chiar in aceasta casa, in noiembrie 2007.

Casa toaleta Coreea de Sud

Casa toaleta Coreea de Sud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 72 =