6 idei gratioase pentru resturile de beton

Te-ai gandit vreodata ca betonul ar putea fi flexibil? Flexibil e putin spus, o intreaga armata de designeri ar pleda si in instantele de judecata pentru expresivitatea artistica a betonului.

Si daca acum, uitandu-te la gramada de beton nefolosita la ultima hala, te gandesti oare unde e expresivitatea…te poti inspira din exemplele de mai jos.

beton

Astazi orice om oprit pe strada iti va putea explica in linii mari, cel putin cum arata betonul. Si e normal sa fie asa, cand betonul ne inconjoara pretudindeni. Daca ne gandim si la o casuta din caramida, trei sferturi vor reprezenta de fapt beton.

Uneori inchipuirile nostre despre beton au o tenta negativa NU betonul este vinovatul ci propagarea decenala a monotoniei materialului (e sufficient sa ne amintim blocurile vechi, tipice cutii de beton).

Astazi betonul a urcat in preferintele designerilor, ingenunchind chiar lemnul, pielea si plasticul.

O prima incercare de a adduce betonul “din exteriorul in interiorul cladirilor” a vut loc in SUA, acum proximativ 15 ani. Din 2011,betonul a devenit insa oaspete binevenit in colectia majoritatii designerilor. Astazi iti achizitiona un aparat de cafea din beton, vase si chiar sticlute de parfum.

 



Alegerea unui astfel de material permite nu doar incununarea obiectelor cu un chic vulgar, dar si jocul de contraste, imbogatind interiorul cu obiecte fragile.
Daca nu iti poti inchipui cum ar arata un “mogul” din beton in propria casa…

 

 

Iar pentru greii din constructii exista birouri beton, si la propriu si la figurat. 

 

Pentru turnarea in forme se utilizeaza un amestec din beton cu “superplastificatori”. Pentru armare se foloseste material textil sau plasa metalica.Betonul este un material curat din punct de vedere ecologic. Este flexibil si rezistent. Productia acestuia nu necesita tehnologii sophisticate de turnare, de ceea are si un pret acceptabil.

Mai mult betonul este usor de decorat, daca i se adauga sticla, sau alte materiale de facturi divesre acesta se poate transforma intr-o adevarata opera de arta.

Daca te intrebi cum ar arata un astfel de mobilier intr-o hala…

 


Cladirea barului Agricole, localizata in San Francisco a fost construita la inceputul anilor 20 de catre Jackson Brewery si ulterior reconstruita de compania Aidlin Darling Design si Matarozzi/Pelsinger Builders. In 2010 a intrat in topul anual al proiectelor verzi.

Pe langa toate obiectele atractive ale barului cel mai mult surprinde mobilierul.

Suprafetele de lucru ale meselor si sacunele sunt acoperite cu lemn. Mobilierul a fost creat de Mark Rogero din compania Concreteworks Ohland.


La crearea acestor minunate scaune specialistii nu au folosit carcase de otel , este doar beton ondulat si finisat prin slefuire.

//

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 20