10 sugestii pentru amenajarea spatiului exterior

Spatiul exterior prezinta un potential urias in materie de amenajare. Aveti nevoie doar de un buget in acest sens si de multa inspiratie. Recomandarea noastra este sa apelati la un peisagist daca spatiul include si o gradina. Daca ne limitam la terasa, lucrurile se simplifica si chiar voi puteti fi proprii designeri.

De asemenea, in situatia in care nu avem de-a face cu o livada sau gradina cu legume, deck-ul este, in opinia noastra, cea mai buna alegere in ceea ce priveste amenajarea spatiului exterior. Deck-ul presupune acoperirea suprafatei plane cu lemn/parchet exterior. Astfel, terasa sau spatiul delimitat din gradina capata un look familiar, creeaza impresia de interior si iti permite sa circuli in voie, chiar si descult.

Ideea de baza este aceea de a reproduce la exterior confortul pe care ti-l da propria locuinta. Asadar, vei avea nevoie in primul rand de zone de relaxare pe care le poti crea cu ajutorul unor canapele, fotolii, sezlonguri, scaune sau chiar poufi. De asemenea, conteaza foarte mult si daca terasa este acoperita sau nu. Ideal ar fi sa alegeti doar produse realizate din materiale speciale, rezistente la intemperii. Chiar daca design-ul nu va este pe plac la prima vedere, acesta poate fi imbunatatit cu ajutorul accesoriilor precum perne decorative, huse, pleduri, etc.

Nu uitati de creativitate! Afara, de multe ori, design-ul este mai permisiv. De exemplu, cativa paleti pot fi transformati in „canapea”, daca peste ei adaugati o saltea simpla pe care o „imbracati” intr-o husa frumoasa.

Lasand la o parte confortul, trecem la un aspect mai functional. Ar fi pacat daca in amenajarea terasei nu ar fi inclusa si o zona pentru servirea mic-dejunului sau a mesei, in general. In functie de spatiul disponibil, dar si de preferintele si nevoile fiecaruia, puteti integra in decor fie o masuta de cafea, fie un set format din masa si scaune.

Chiar daca ne aflam pe terasa sau in gradina, ghivecele cu flori vor infrumuseta si mai mult terasa, mai ales daca alegeti modele retro, colorate sau supradimensionate. Fiecare are farmecul lui si se potriveste cu un stil anume de amenajare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 74